Υποσχέσεις Τσίπρα μία από τα ίδια: Ούτε ένα ευρώ σε νέα μέτρα

Υποσχέσεις Τσίπρα μία από τα ίδια: Ούτε ένα ευρώ σε νέα μέτρα

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα», δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, στην αποκλειστική συνέντευξη που δίνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο φύλλο της Τετάρτης (25/1).

Σε μια προσπάθεια ο πρωθυπουργός να απαντήσει στις πιέσεις μερίδας των εταίρων, κλείνοντας έτσι και τη σχετική φημολογία, στην ίδια συνέντευξη, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημειώνει ότι οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν τον φοβίζουν, αναρωτιέται ωστόσο «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;».

«Δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, αλλά η έξοδος από την κρίση», διαβεβαιώνει επίσης.

«Ό,τι καταφέραμε είναι άθλος, δηλώνει ακόμα» και καλεί «το ΔΝΤ να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα», ενώ για την Ε.Ε. «καταθέτει την άποψή του ότι η Ένωση αποτελεί το καλύτερο πεδίο κοινωνικής και πολιτικής πάλης για τους λαούς της».

Εστιάζοντας, δε, την κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, υποστηρίζει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. «Προτιμά όμως την αντιπολίτευση μέσω Instagram», είναι μια χαρακτηριστική φράση από την απάντηση του πρωθυπουργού.

Σε άλλο σημείο, τέλος, της συνέντευξης, διαχωρίζει την ελευθερία του Τύπου και την ασυδοσία της διαπλοκής.