Ομολογία Μαξίμου: Έχουμε υλοποιήσει μόνο το 33% των συμφωνηθέντων!

Ομολογία Μαξίμου: Έχουμε υλοποιήσει μόνο το 33% των συμφωνηθέντων!

Μπορεί κυβερνητικές πηγές να… θυμήθηκαν (καθυστερημένα) να κατακρίνουν το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές, ωστόσο μέσα στον πανικό τους δεν κατάλαβαν πως το επιβεβαίωσαν, κάνοντας παράλληλα λόγο για θέμα ημερών μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση.

Γιατί μπορεί να σημειώνουν ότι «δημοσίευμα του Bloomberg αναπαράγεται χωρίς μια στοιχειώδη, σχετική, ερώτηση προς τους αρμοδίους αν πράγματι ισχύει ή, αν ισχύει, γιατί συμβαίνει αυτό», ωστόσο συμπληρώνουν πως «η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του»!

Αφού σχολιάζουν, δε, πως «το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι "θέμα ολίγων ημερών"», επισημαίνουν ότι «τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα "μεγάλα αγκάθια" καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά».

Μόνο που σύμφωνα με το Μαξίμου, η αξιολόγηση θα έκλεινε από τον περασμένο Οκτώβριο και ακόμα περιμένουμε…

Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν επίσης ότι «πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ' επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών , Ευκλείδης Τσακαλώτος, "όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα". Και αυτό διότι "διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο"».

Υπογραμμίζουν ακόμα ότι «η συμφωνία σ' αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες», ενώ παραπέμπουν στις προ δύο ημερών δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης».

Καταλήγοντας, οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «η "σαλαμοποίηση" των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της». «Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "συγκοινωνούντα δοχεία"», για να υπογραμμίσουν: «Και αυτό κάνει η κυβέρνηση!».