ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης προς μπαταχτσήδες βουλευτές: Πληρώστε αλλιώς βρείτε τα με την Εφορία!

Βούτσης προς μπαταχτσήδες βουλευτές: Πληρώστε αλλιώς βρείτε τα με την Εφορία!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ «ΦΕΣΙΑ»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Cnn.gr, o κ. Βούτσης έδωσε ένα μήνα προθεσμία στους ασυνεπείς πρώην βουλευτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και τους προειδοποίησε πως εάν και αυτή τη φορά αδιαφορήσουν, τότε θα γίνει καταλογισμός των χρεών τους μέσω ΔΟΥ.

Μετά και το σάλο που προκάλεσε σχετικό δημοσίευμα στον κυριακάτικο «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Βούτσης έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το πρόβλημα εντοπίζεται σε 25 πρώην βουλευτές, οι οποίοι είτε από προφανή αδυναμία είτε από αντίληψη δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

«Η Βουλή βρίσκεται σε συνεννόηση μαζί τους και αν κι οι όποιες προσπάθειες δεν καρποφορήσουν, θα γίνει καταλογισμός μέσω ΔΟΥ. Το σύνολο του ποσού που οφείλουν οι 25 πρώην βουλευτές ανέρχεται σε 180.000 ευρώ και δεν αφορά τραπεζικά δάνεια ή δάνεια από το κράτος, αλλά δανειοδότηση μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης των Βουλευτών για τον οποίο κάθε μήνα υποχρεωτικώς γίνεται παρακράτηση στη βουλευτική αποζημίωση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πάντως, η Βουλή δεν έδωσε τα ονόματα των «εθνοπατέρων» που αποφάσισαν, με περίσσεια ξεδιαντροπιά, τη στιγμή που μια ολόκληρη κοινωνία βοά και υποφέρει από τους φόρους και τρέμει για το ελάχιστο κεραμίδι που τολμά (!) να έχει πάνω από το κεφάλι της, να λάβουν δάνεια από τον προϋπολογισμό της Βουλής!

Τι έγραφε το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τα συγκεκριμένα δάνεια που έλαβαν οι συγκεκριμένοι δεν εξυπηρετούνται, πάρα το γεγονός ότι έχει δοθεί δυνατότητα για ρύθμιση με 48 δόσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο 13 βουλευτές μπήκαν στη ρύθμιση άλλα και αυτοί ξόφλησαν μόνο την πρώτη δόση και ύστερα μάλλον... ξεχάσαν να καταβάλουν τις επόμενες δόσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης, χαρακτήρισε άδικες τις κατηγορίες που απευθύνει το εν λόγω δημοσίευμα σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να χαϊδεύουμε με λάθος συμψηφισμούς τα απολιτίκ και αντικοινοβουλευτικά ένστικτα».

Επανέλαβε δε ότι «σήμερα ένας βουλευτής μπορεί να ζητήσει δάνειο έως 10.000- 15.000 ευρώ. Για τους νυν βουλευτές υπάρχει παρακράτηση κάθε μήνα 300-400 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση. Εάν γίνουν εκλογές περνούν στο καθεστώς των πρώην βουλευτών, οι οποίοι επίσης σε μηνιαία βάση κάνουν ρύθμιση και αποπληρώνουν».

Όπως και να έχουν τα πράγματα, πάντως, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι, το λιγότερο, απαράδεκτη, τη στιγμή που περισσότεροι από 11 εκατ. Έλληνες παραμένουν ασφυκτικά εγκλωβισμένοι στη «μέγγενη» των Μνημονίων.

Σχετικές ειδήσεις