ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές, μόνοι, διαμαρτύρονται…

Βουλευτές, μόνοι, διαμαρτύρονται…
Μια ιδιότυπη συγκρότηση βουλευτών είδαμε εχθές το μεσημέρι στη βουλή...

Μια ιδιότυπη συγκρότηση βουλευτών είδαμε εχθές το μεσημέρι στη βουλή, οι οποίοι αποφάσισαν να στείλουν επιστολή για να διαμαρτυρηθούν για την εργασιακή εφεδρεία που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα μέλη της ομάδας αυτής των βουλευτών δύσκολα θα έλεγε κάποιος ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ίσως μόνο ένα να έβρισκε κανείς: τη δυσαρέσκεια τους μετά τον ανασχηματισμό. Οι περισσότεροι εξ αυτών βέβαια καταχωρούνται στην ομάδα των προεδρικών (Γκεγκέρογλου, Τζελέπης, Ζωίδης κα), ενώ έκπληξη προκάλεσε και η παρουσία της κυρίας Σούλας Μερεντίτη, η οποία ανήκει στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ.

Η συνύπαρξη του πρώην υφυπουργού Γκεγκέρογλου με την κυρία Μερεντίνη προκάλεσε μειδίαμα σε πολλούς. Προ ολίγων μηνών, όταν ο κ. Γκεγκέρογλου ήταν ακόμα μέλος της κυβέρνησης είχε τσακωθεί άγρια με την κυρία Μεραντίτη. Όλα έγιναν στον περίφημο διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών, ο οποίος έλαβε χώρα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και τελικά έγιναν «μαλλιά κουβάρια». Ο κ. Γκεγκέρογλου ανάγκασε την κυρία Μερεντίτη να φύγει, όταν της είπε το περίφημο «εγώ δεν ήμουν ποτέ κουμπάρος πρωθυπουργού!». Η κυρία Μερεντίτη έχει κουμπαριά με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ενώ για χρόνια εργαζόταν στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η κίνηση διαμαρτυρίας και για έναν ακόμα λόγο. Δεν έχουν καλά – καλά περάσει δύο μήνες από τότε που ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε την εφεδρεία και άρχισαν οι γκρίνιες. Οι βουλευτές έδωσαν την εντύπωση ότι δεν ήξεραν τι υπογράφουν και όταν έρχεται ο λογαριασμός αρνούνται να τον πληρώσουν.

Αναποφάσιστη βγήκε η κυρία Βάσω Αλεξανδρίδου, η οποία μετά από πιέσεις από το πρωθυπουργικό περιβάλλον απέσυρε την υπογραφή της. Πάντως η πρωτοβουλία αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη μιας σειράς κινήσεων με τις οποίες οι βουλευτές θα εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την κυβερνητική πολιτική…