ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα»: Τέταρτο μνημόνιο αν δεν κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup

«Βόμβα»: Τέταρτο μνημόνιο αν δεν κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup

Δήλωση «βόμβα» έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (6/4), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημαρχείο της Ηλιούπολης, κάνοντας έμμεσα λόγο για ένα νέο τέταρτο μνημόνιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι τα μνημόνια θα συνεχιστούν παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του. «Ακούγεται, αυτές τις ώρες που μιλάμε, από κάποιες φωνές, ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε άλλο ένα νέο μνημόνιο… Μα αυτό δε λέγαμε; Αυτό δε λέγαμε το ‘10 το `11, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννάει την ανάγκη για μια νέα συνταγή ακριβώς ιδία με την προηγούμενη; Για ένα νέο μνημόνιο, για μια ανακύκλωση της λιτότητας;» διερωτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά πως «επέλεξε τη λύση με το μικρότερο κόστος για την κοινωνία να μην πάμε σε βίαιη φτωχοποίηση».

«Είναι όμως λάθος να συμβιβαστούμε με την ταυτότητα των μνημονίων , θα ψάχνουμε τη χαραμάδα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα ανακούφισης», συνέχισε.

Αναφορικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης τόνισε «θα μπορούσε να κλείσει τον Δεκέμβριο αλλά οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι μας δείχνουν να μη σέβονται την υπογραφή τους . Η υπόθεση δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, οι ακραίες φωνές θέλουν να κάνουν την συμφωνία του 2015 φυσαρμόνικα».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας εγκληματική τη στάση της, «φωνάζοντας για εκλογές η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει την ταύτιση της με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε», κατέληξε.

Ο λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η ΝΔ»

Σε δήλωσή του, μετά από τη θύελλα που προκάλεσε η συγκεκριμένη αναφορά του, ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για «συστημικά μέσα ενημέρωσης», τα οποία «σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα».

«Αυτό το επιχειρούν με μια αποσπασματική αναφορά 30 δευτερολέπτων, από μια ομιλία διάρκειας 52 λεπτών και με μια υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις