ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Προβόπουλου για την κυβέρνηση

Αιχμές Προβόπουλου για την κυβέρνηση
Το δίλημμα διαρθρωτικές αλλαγές ή δραματικές καταστάσεις για τη χώρα θέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας...

Το δίλημμα διαρθρωτικές αλλαγές ή δραματικές καταστάσεις για τη χώρα θέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση και τους ρυθμούς υλοποίησης των συμφωνηθέντων με την Τρόικα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news», σημειώνει ότι η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και να ελέγξει τη δυναμική του χρέους, προκειμένου να μην βρεθεί μπροστά σε δραματικές εξελίξεις.

Ο κ. Προβόπουλος υπογραμμίζει, πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, τονίζοντας ότι αν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και τα συμφωνηθέντα δεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων.

Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί ότι «αν δεν συστρατευθούμε τώρα με αποφασιστικότητα, πείσμα, τόλμη και σύνεση, θέτουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα και την πρόοδο ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου. Τυχόν αποτυχία θα οδηγούσε τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό».

Αναφερόμενος στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας υποστηρίζει πως δίνει την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια στους καταθέτες.