ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Προεδρικό Μέγαρο και Μαξίμου ο πρόεδρος του Ισραήλ

Σε Προεδρικό Μέγαρο και Μαξίμου ο πρόεδρος του Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα (29/01) ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, ο οποίος στις 10:45 καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί θα περάσει την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 12:40 ο κ. Ριβλίν θα μεταβεί προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει δεκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ισραηλινού ομολόγου του και της συζύγου του.

Εξάλλου, την Τρίτη (30/01), ο κ. Ριβλίν θα βρίσκεται μαζί με τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα θεμελιώσουν από κοινού το Μουσείο Ολοκαυτώματος και αργότερα θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ενώ την Τετάρτη (31/01) ο Ισραηλινός πρόεδρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Ριβλίν στην Αθήνα, τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι δρακόντεια, ενώ ήδη από το πρωί της Δευτέρας εφαρμόζονται ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό παραμένει κλειστός.

Διαβάστε περισσότερα:

Σχετικές ειδήσεις