ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλάκης: Τυφλές και ισοπεδωτικές οι περικοπές

Χριστοδουλάκης: Τυφλές και ισοπεδωτικές οι περικοπές

Τον κώδωνα του κίνδυνου για επιτάχυνση της ανάπτυξης κρούει ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστουδουλάκης, ο οποίος σημειώνει πως από μόνη της η αναδιάρθρωση θα μας φέρει σο ίδιο σημείο.

Η απόφαση του «κουρέματος» θα μας δώσει ένα περιθώριο ελιγμών και αποφυγής της κατάρρευσης, αλλά αργά ή γρήγορα μπορεί να ξαναβρεθούμε εκτεθειμένοι εάν δεν βγούμε από την ύφεση», τονίζει ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζοντας απαιτητική την προχθεσινή απόφαση της Ευρώπης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης δηλώνει αντίθετος με τις «ισοπεδωτικές και τυφλές περικοπές που πλήττουν ικανούς και άχρηστους, φτωχούς και πλούσιους. Πάρτε για παράδειγμα την περίφημη εφεδρεία. Πως μπορείς να λες σε έναν υπάλληλο «σήκω και φύγε» απλά και μόνο επειδή συμπλήρωσε 31 χρόνια, χωρίς να κρίνεις εάν είναι καλός ή ανίκανος, αναρωτιέται ο καθηγητής Οικονομικών.

«Η μείωση των δαπανών πρέπει να γίνει στοπ αντιπαραγωγικό και πελατειακό τμήμα του κράτους και όχι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων», τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Τέλος ο πρώην υπουργός επιρρίπτει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας σε όσους έχουν περάσει από το πολιτικό σύστημα.