ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Ξεκίνησε σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνει τους βουλευτές για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

Σε μία προσπάθεια να εξευμενίσει τους "αντάρτες" βουλευτές ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί νεά συνεδρίασή της ώστε να μιλήσουν και οι βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας το λόγο, ευχαρίστησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συμβάλλοντας στην επίτευξη συμφωνίας κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.

«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στο ιστορικό ύψος των στιγμών, για να έχουμε μια απόφαση για τη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι με τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου εξασφαλίσαμε την κάλυψη των αναγκών με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους.

«Για πρώτη φορά το δημόσιο χρέος θα μειωθεί άμεσα έως και 100 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες», ενώ η χώρα απομακρύνεται από την ανασφάλεια και μπορεί να προχωρήσει στις αλλαγές που θέλει χωρίς ανησυχία για τη χρηματοδότηση των αναγκών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στους «κήρυκες της μιζέριας», υποστηρίζοντας ότι δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να χαιρόμαστε που ο φορολογούμενος απηλλάγη από το χρέος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου παρέχει απόλυτη διασφάλιση στο τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις, ενώ η παροχή ενισχύσεων προς τις τράπεζες θα γίνει με κοινές μετοχές, που μπορεί να χρειαστεί να περάσουν σε ένα στάδιο κρατικοποίησης για να εξυγιανθούν και να περάσουν μετά σε ιδιώτες, προς όφελος των φορολογουμένων.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα υποστούν απώλειες από το «κούρεμα» των ομολόγων είναι ασφαλή, και καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.