ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού

Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού

Το κρισιμότερο ίσως υπουργικό συμβούλιο των τελευταίων δύο ετών θα συνεδρίασει σήμερα στις 16:00 το απόγευμα αντί για τις 18:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμα για το μέλλον της χώρας, της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Κατ' αρχήν η πρόταση που έχει υποβάλλει ο κ. Παπανδρέου για κυβέρνηση συνεργασίας αναμένεται να είναι το κυρίαρχο θέμα. Ο κ. Σαμαράς σήμερα βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο θα δώσει το στίγμα του για το αν θα μπει σε μια συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας με το κ. Παπανδρέου ή θα κλείσει οριστικά το θέμα. Σε περίπτωση που ανοίξει ένα παράθυρο διαβούλευσης τότε το υπουργικό συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει τους όρους που θα γίνει αυτό και παράλληλα να μπει σε μια διαδικασία ανεύρεσης υποψήφιων πρωθυπουργών, οι οποίοι θα ικανοποιούν την κυβέρνηση. Θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητήσουν τους όρους που θα βάλει η Νέα Δημοκρατία για να καταλήξουν από κοινού σε κοινά συμπεράσματα.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με άλλα μικρότερα κόμματα. Επίσης στην ίδια περίπτωση το περιβάλλον του πρωθυπουργού θα προσπαθήσει να κάνει ένα crash test στους υπουργούς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θέλουν ... να απαλλαγούν από την παρουσία του.

Τέλος «καίει» το θέμα του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας. Ήδη έχουν ακουστεί φωνές για αναβολή της επόμενης δόσης, μέχρι η Ελλάδα να ξεκαθαρίσει την πολιτικής της εκπροσώπηση. Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν πως μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να γίνει λόγω νομικών κολλημάτων, όμως ο φόβος είναι υπαρκτός. Πάντως το θέμα αυτό ως φαίνεται το έχει πάρει πάνω του ο κ. Βενιζέλος και η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα τρέχοντα πολιτικά.