ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις συζητήσεις

Γ. Παπανδρέου: Υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις συζητήσεις

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ» για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις διαβουλεύσεις.

«Όταν κάνεις μια συνεργασία με άλλο κόμμα, υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές ένθεν και ένθεν, οι οποίες βεβαίως περιορίζουν», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, αποφεύγοντας ωστόσο να ανακοινώσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι συνομίλησε, πέραν του κ. Σαμαρά και με τον κ. Καρατζαφέρη και την κ. Μπακογιάννη, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει πλήρης στήριξη στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου έθεσε και το γενικότερο πλαίσιο που θα κληθεί να λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση, ενώ ζήτησε να συνεχιστεί το έργο της διαφάνειας, της πάταξης της διαφθοράς, της ανομίας και της φοροδιαφυγής, με την συμφωνία με την Ελβετία, του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών και όσα άλλα έχει ξεκινήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου θα επιτρέψει να βγούμε από την κρίση εντός διετίας, ώστε μέχρι το 2014, η χώρα να βγει από την κρίση.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν περιόρισε την ατζέντα της νέας κυβέρνησης στα ζητήματα που αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, αλλά υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να συζητηθούν κι άλλα ζητήματα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και ο εκλογικός νόμος, εφόσον υπάρχουν κοινές προσεγγίσεις.