ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Δεν είναι Μεσσίας ο Παπαδήμος

Παπαδημούλης: Δεν είναι Μεσσίας ο Παπαδήμος

«Ο κ. Παπαδήμος δεν είναι ο Μεσσίας. Όσοι του βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά, τον οδηγούν να περάσει από κάτω», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση έχει όρια.

«Οι υποστηρικτές της λύσης Παπαδήμου και της συμμαχικής κυβέρνησης που τον στηρίζει προκειμένου να τον εμφανίσουν ως Μεσσία, καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες οι οποίες προσκρούουν στην πραγματικότητα.

Αυτή η κυβέρνηση έχει όρια:

1ον καλείται να εφαρμόσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο πολιτικής που περίπου τελεσιγραφικά έχει προδιαγραφεί από τους δανειστές μας.

2ον Έχει πολύ συγκεκριμένη θητεία

3ον Έχει ως όριο την πολύ συγκεκριμένη πολιτική γραμμή των κομμάτων που την στηρίζουν. Την σύμπραξη ενός δεξιόστροφου και καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Αναφορικά με την πολιτική της νέας κυβέρνησης, την εθνική διαπραγμάτευση και το πολιτικό σκηνικό, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα η πολιτική του νέου μνημονίου.

«Στην Ελλάδα μέχρι τώρα έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τα κορόιδα που είναι συνεπείς. Η φοροδιαφυγή κάνει πάρτι, οι πλούσιοι δεν έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη και το κράτος λειτουργεί χειρότερα από το 2009 που δούλευε χάλια, με αποτέλεσμα η γραφειοκρατία και η διαφθορά να εμποδίζουν οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης.

Η πολιτική γραμμή του «πείτε μου τι να κάνω» και «σφάξε με παπά μου να αγιάσω», οδηγεί από το κακό στο χειρότερο την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Αν δεν επιδιώξει την αλλαγή αυτής της πολιτικής είναι βέβαιο ότι θα χρεωθεί την επιδείνωση. Η κατάσταση είναι επείγουσα και δραματική.