ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιάνει δουλειά η κυβέρνηση Παπαδήμου

Πιάνει δουλειά η κυβέρνηση Παπαδήμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, που ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

20:28 Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Υποδομών από τον Γιάννη Ραγκούση στον Μάκη Βορίδη.

19: 56 Υποδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε ως ζητούμενο να πιστέψουν οι πολίτες ότι η Ελλάδα έχει καλύτερη ελπίδα. Προτεραιότητα του έργου του υπουργείου, προσέθεσε, είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Βενιζέλος: Νέα σελίδα στον πολιτικό πολιτισμό

19:39 Υποδοχή του Ι. Μουρμούρα στο υπουργείο Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

19:30 Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών από το Σταύρο Λαμπρινίδη στο Σταύρο Δήμα.

labrinidis_dimas

19:26 Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο από τον Πάνο Μπεγλίτη.

19: 23 «Η σωτηρία της χώρας μονόδρομος για τον πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι με αφοσίωση. Όποιος έχει στο νου του τη δική του μικρότερη ημέρα, μικραίνει τον ορίζοντα των προσπαθειών» δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας, εξερχόμενος του υπουργικού συμβουλίου.

19:20 Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο των Εσωτερικών, όπου ο Χάρης Καστανίδης παραδίδει τη σκυτάλη στον Τάσο Γιαννίτση. Αναπληρώτρια υπουργός αναλαμβάνει η Φώφη Γεννηματά και υφυπουργός παραμένει ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

giannitsis_kastanidis

19: 16 «Θα υλοποιηθούν όλα όσα έχουν συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί. Είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, που έχει συγκεκριμένο ρόλο και η χώρα θα οδηγηθεί ομαλά σε εκλογές» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, εξερχόμενος της αίθουσας του υπουργικού συμβουλίου.

Οι διάλογοι στο υπουργικό συμβούλιο

19:14 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι μπροστά μας έχουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και την πολιτική που τη συνοδεύει. Επίσης, ανέφερε ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα πυκνών δράσεων και προανήγγειλε τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας» τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

18:39 Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

ypoyrgiko_23

18:38 Οι φωτογράφοι απομακρύνθηκαν από την αίθουσα για να ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού.

18:34 Στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος, που απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

18:29 Στο αυτοκίνητό του επιβιβάστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος, με κατεύθυνση στη Βουλή, για τη συνεδρίαση του υπουργικού. Όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης βρίσκονται στην αίθουσα.

17:57 Ανοίγει η πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένεται η έξοδος του νέου πρωθυπουργού, για να μεταβεί στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στις 6.30 το απόγευμα.

17:55 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου-Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου μπήκε στο αυτοκίνητό του και αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, με προορισμό τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

apoxorisi_gap

17:40 Διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη σύσκεψη θα μετέχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

17:10 Ο Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου. Στα σκαλιά τον υποδέχεται ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

maximou_gap_pap

17:00 Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εξέρχονται από το Προεδρικό Μέγαρο και κατευθύνονται πεζή προς την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

«Θα έχουμε τη συνεργασία όλων των κομμάτων. Ειδικά στον τομέα αυτό χρειάζεται περισσότερα τα κόμματα να συγκλίνουν και να έχουν απόψεις που να ωφελούν το εθνικό συμφέρον. Μέχρι στιγμής χαίρομαι γιατί έχω τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς» δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας.

Για «ώρα ευθύνης για όλους» έκανε λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ ο Αστέριος Ροντούλης έκανε λόγο για μια «κυβέρνηση σκαπανέα» που θα μορφοποιήσει το μέλλον της χώρας.

«Ομοψυχία και σύνεση. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» δήλωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ ο Γιώργος Νικητιάδης ανέφερε ότι απαίτηση του ελληνικού λαού είναι «να πετύχει αυτό το μίγμα».

16:50 Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και η υπογραφή του πρωτοκόλλου.

16:25: Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Λουκάς Παπαδήμος ορκίστηκε πρώτος ως πρωθυπουργός της χώρας και στη συνέχεια ορκίστηκαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Στις 18:30 το απόγευμα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή υπουργείων.

papadimos_ork_1

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες στιγμές της νέας κυβέρνησης

Απεχώρησε ο Παπανδρέου από το Μαξίμου

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου μετά το υπουργικό]