ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Νέα σελίδα στον πολιτικό πολιτισμό

Βενιζέλος: Νέα σελίδα στον πολιτικό πολιτισμό

Για μια νέα σελίδα που ξεκινά στον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την υποδοχή του Ι. Μουρμούρα στο υπουργείο Οικονομικών.

«Σήμερα, ο ελληνικός πολιτικός πολιτισμός αρχίζει μια νέα σελίδα. Τρεις δυνάμεις ανέλαβαν μια φιλόδοξη πολιτική πρωτοβουλία. Να μεταβάλλουν το πολιτικό κλίμα, να μετατρέψουν τη δυσαρέσκεια σε μία θετική δύναμη ελπίδας και αισιοδοξίας. Ναι, μπορούμε όλοι μαζί υπό συνθήκες ενότητας και κοινωνικής συνοχής, να εφαρμόσουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, που ανοίγει προοπτική και ελπίδα για την ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, η αξιοπιστία της χώρας έχει μειωθεί και η εσωτερική εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί σε μέγιστο βαθμό.

«Έχουμε φτάσει στο όριο να διαλυθεί η συνοχή της κοινωνίας. Το γεγονός ότι συμφωνήσαμε και να δημιουργήσουμε αυτήν τη νέα προοπτική, δείχνει ότι οι δυνάμεις του τόπου είναι ζωντανές, ότι όλοι έχουν τη διάθεση να αντιπαλέψουν» προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η συνεργασία των τριών κομμάτων αποτελεί μήνυμα ότι δεν θα διαρραγεί η κοινωνική συνοχή.

«Μπορούμε όλοι μαζί με δίκαιη κατανομή των βαρών να πορευτούμε και να βγάλουμε τη χώρα από αυτήν τη δραματική κατάσταση», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.