ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνει» η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν: Πότε πάει στη Μόσχα ο πρωθυπουργός

«Κλειδώνει» η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν: Πότε πάει στη Μόσχα ο πρωθυπουργός

Ευκαιρία να αναθερμάνουν τις εξαιρετικά ψυχρές σχέσεις των δύο χωρών έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλάντιμιρ Πούτιν καθώς, είναι στα… σκαριά συνάντηση των δύο ηγετών.

ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο «ΤΣΑΡΟΣ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στη Ρωσία στις αρχές του 2019, πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο, με στόχο να στείλει μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει φίλη χώρα της Ρωσίας, με οικονομικές, στρατιωτικές και ενεργειακές συνεργασίες.

Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί στην ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις με την Τουρκία και φυσικά τα ενεργειακά.

Η Μόσχα από την πλευρά της, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δείχνει να έχει δεθεί στο… άρμα της Δύσης, δεν εφησυχάζει και προσπαθεί να μην αφήσει στην τύχη τις άλλοτε στενότατες σχέσεις των δύο ομόδοξων χωρών.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονες διεργασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά θέματα που υπάρχουν για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική των δυο χωρών προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται την συγκεκριμένη στιγμή σε ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση.

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό είχαν απελαθεί δυο Ρώσοι διπλωμάτες καθώς είχαν κατηγορηθεί από τις ελληνικές Αρχές για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι κυνήγησαν ελληνικά μαχητικά – Αυτό το «χουνέρι» από τους Έλληνες θα το θυμούνται