ΕΘΝΙΚΑ

Τούρκοι κυνήγησαν ελληνικά μαχητικά – Αυτό το «χουνέρι» από τους Έλληνες θα το θυμούνται

Τούρκοι κυνήγησαν ελληνικά μαχητικά – Αυτό το «χουνέρι» από τους Έλληνες θα το θυμούνται

Και πώς τα τους πιάσουν; Πώς 2 ελληνικά F-16 έφθασαν στην Κύπρο

Τα δύο ελληνικά F-16 που πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, δεν έφθασαν στην Κύπρο χωρίς… κόπο.

Χρειάστηκε να κάμψουν την “αντίσταση” τουρκικών πολεμικών πλοίων και έξι τουρκικών F-16 για να “περάσουν” και να φθάσουν στη Λευκωσία.

Όπως όλοι είδαμε δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να το κάνουν, αλλά σημασία έχει η πρόκληση των Τούρκων ,η οποία μάλιστα έγινε και με “διεθνές -νατοϊκό καπέλο”…

Δυτικά της Κύπρου διεξάγεται πολυεθνική άσκηση στην οποία συμμετέχουν τουρκικά πολεμικά πλοία. Πέρυσι, οι Τούρκοι είχαν “πιαστεί στον ύπνο” και τα ελληνικά F-16 είχαν φθάσει στην παρέλαση της Λευκωσίας ανενόχλητα. Φέτος οι Έλληνες αεροπόροι γνώριζαν ότι θα τους περιμένουν.

Σύμφωνα με το militaire.gr, oκτώ ελληνικά F-16, βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα ραντάρ των τουρκικών πολεμικών πλοίων και τρία ζεύγη τουρκικών F-16, δυτικά της Κύπρου.

Τα έξι ελληνικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με τα τουρκικά και “άνοιξαν” εύκολα τον δρόμο για τα δύο F-16 που είδαμε να πετούν χαμηλά πάνω από τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της παρέλασης την οποία παρακολουθούσαν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης.

Παρά την προετοιμασία λοιπόν και το μπλόκο που είχαν στήσει οι Τούρκοι, τα ελληνικά «φτερά» έδωσαν ακόμα ένα ηχηρό χαστούκι στους προκλητικούς Τούρκους, που ως γνωστόν είναι κλάσεις κατώτεροι των Ελλήνων χειριστών.

Διαβάστε επίσης:

Εδώ είναι Βαλκάνια! Γιατί οι Αλβανοί ψήφισαν μαζικά «Ναι» και οι Σλάβοι απείχαν στο δημοψήφισμα;