ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε.Βενιζέλος: Όσο καθυστερεί η 6η δόση, οι εκλογές πάνε πίσω

Ε.Βενιζέλος: Όσο καθυστερεί η 6η δόση, οι εκλογές πάνε πίσω

Από την εκταμίευση της έκτης δόσης και τις διαπραγματεύσεις για το PSI θα εξαρτηθεί η ημερομηνία των εκλογών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την 19η Φεβρουαρίου «συμβατική ημερομηνία, καθώς όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».

Αναφερόμενος στην έκτη δόση, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει πολιτικός ή πολίτης που μην κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί λύση».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, τον Ιούνιο θα πρέπει να εξεταστεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2012, που θα ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες. Κατόπιν αυτού, θα προσδιοριστούν οι ανάγκες και για την κατάρτιση των προϋπολογισμών της διετίας 2013-2014.

Από την πλευρά της, η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι η πολιτική που επιβάλλει η τρόικα είναι αναποτελεσματική και θέτει την Ελλάδα σε καθεστώς ύφεσης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, πράγμα πρωτοφανές για χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο θεός να βάλει το χέρι του» φέρεται να δήλωσε η κ. Παπανδρέου, που εξέφρασε την ανησυχία της για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ενώ τάχθηκε υπέρ του πιο ενεργού ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πέραν των υπολοίπων, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Μάκη Βορίδη, που είχε ζητήσει «πάγωμα» της διαδικασίας της εργασιακής εφεδρείας.