ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Τσίπρας και Καμμένος συναντήθηκαν χθες 8/01/2019 μακριά από τις κάμερες

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Τσίπρας και Καμμένος συναντήθηκαν χθες 8/01/2019 μακριά από τις κάμερες

Ανακωχή λόγω επίσκεψης Μέρκελ: Τσίπρας και Καμμένος συναντήθηκαν χθες Τρίτη 8/01/2019, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και συμφώνησαν μια μικρή ανακωχή μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη της Μέρκελ - Αμέσως μετά υπήρξε σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με Τσίπρα, Τζανακόπουλο και Φλαμπουράρη και με «κατεβασμένα» τα φτερά αφού θεωρείται βέβαιο ότι αυτή τη φορά ο Καμμένος είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους.

Φωτογραφία Eurokinissi

Κάθε άλλο παρά συναινετικό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το διαζύγιο του Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς παρά τις αρχικές προβλέψεις πως η μεταξύ τους άσχημη περίοδος γρήγορα θα ξεπεραστεί τελικά το χάσμα φαίνεται να μεγαλώνει ύστερα από το κλίμα των τελευταίων ημερών με τις αιχμές που αντάλλαξαν περί αποστασίας και άλλων παρόμοιων διαρροών από τα δυο «στρατόπεδα».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, χθες Τρίτη 8 Ιανουαρίου, υπήρξε μυστική συνάντηση Τσίπρα και Καμμένου η οποία έγινε σε ουδέτερο έδαφος.

Ούτε στο Μαξίμου, ούτε στη Λέσχη Αξιωματικών όπου ήταν στημένες κάμερες και δημοσιογράφοι.

Μάλιστα, πριν τη συνάντησή τους υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να πέσουν οι τόνοι...

Οι δυο άντρες συμφώνησαν να κάνουν μια μικρή ανακωχή για να μην δείξουν εικόνα διάλυσης στη γερμανίδα καγκελάριο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται τη χώρα μας για να σημειώσει τόσο στους κυβερνητικούς εταίρους, όσο και στα υπόλοιπα κόμματα πόσο σημαντική είναι η συμφωνία των Πρεσπών για την νομενκλατούρα της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης, αλλά και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Είναι βέβαιο ότι η κυρία Μέρκελ θα επισημάνει στον κ. Τσίπρα ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προηγηθούν εθνικές εκλογές πριν από τη συμφωνία.

Μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβαλε τη συνέντευξή του στο STAR για την Παρασκευή.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Πάνος Καμμένος δεν φαίνεται αυτή τη φορά να υποχωρεί και είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να ανακοινώσουν επίσημη συνάντηση για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου για να ανακοινώσουν επίσημα το χρονοδιάγραμμα του επικείμενου διαζυγίου και της περαιτέρω πορείας τους.

Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κατήφεια με όλες τις εξελίξεις κυρίως, όμως, με την τροπή που έχει πάρει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ εξ αιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, που ειδικά για αυτήν επισκέπτεται την Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον κ. Τσίπρα μέσα Φεβρουαρίου με κυριότερη αυτή του χρόνου των εκλογών. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή σε όλα τα Υπουργεία να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες, που έχουν στο νομοθετικό τους έργο.

Οι επιτελείς του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει διπλή πλειοψηφία στη βουλή. Και για την συμφωνία των Πρεσπών (151-153 ψήφοι ) και για το αν η Ν.Δ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Έτσι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να μην περιμένει την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και να προχωρήσει από μόνος του λαμβάνοντας την απόφαση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει από τη βουλή την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την πρόταση δυσπιστίας αν κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η στάση του κ. Καμμένου προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια και στο κυβερνών κόμμα, με το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, να χαρακτηρίζει τον υπουργό Εθνική Άμυνας «πρόβλημα» και να επιμένει πως η κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεχίσει τη θητεία της και χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δείτε σχετικά:

Σκουρλέτης: Πρόβλημα ο Καμμένος - Μπορούμε να κυβερνήσουμε και χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ. (vid)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, αργά το βράδυ υπήρξε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Αλέκο Φλαμπουράρη εις την οποία όπως μαθαίνουμε τα φτερά ήταν κατεβασμένα...

Δείτε σχετικά:

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου τις επόμενες ώρες

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει 151 βουλευτές για κάθε ψηφοφορία»

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Εμφύλιος» στους ΑΝ.ΕΛ: Αντάρτικο και από τη Χρυσοβελώνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών