ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό

Υπουργικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό

«Καμπανάκι» Παπαδήμου για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις

Ο προϋπολογισμός για το 2012, η πορεία της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και οι συναντήσεις του κ. Λουκά Παπαδήμου με τους ξένους ηγέτες, σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Λουκά Παπαδήμο στις 12:00.

Κινήσεις αναμένονται και στο θέμα της τοποθέτησης του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και συγκρότησης Κυβερνητικής Επιτροπής, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται γρηγορότερα, με στόχο να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο.

Κύριο θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι ο προϋπολογισμός για το 2012. Ο πρωθυπουργός αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ζητήσει από τους υπουργούς του να τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιτευχθούν το ταχύτερο οι στόχοι της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος, μετά και τους ελέγχους της τρόικας, έχει διαπιστώσει καθυστερήσεις σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου, με αποτέλεσμα να τρέχει να «σφίξει το ζωνάρι» στους υπουργούς του. Η αλλαγή της δημόσιας διοίκησης δεν έχει προχωρήσει, ενώ η εργασία και η παιδεία παρουσιάζουν στασιμότητα.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και τη Φρανκφούρτη, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συζήτησαν με τον κ. Παπαδήμο τρόπους για καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, τον προγραμματισμό της για τους επόμενους μήνες, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τη συγκρότηση κυβερνητικής επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή θα μετέχουν σίγουρα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Υποδομών Μάκης Βορίδης.