ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος το Ποτάμι από τη Βουλή: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς

Τέλος το Ποτάμι από τη Βουλή: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς
EUROKINISSI

«Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης για επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον Γιώργο Αμυρά να ανακοινώνει νωρίς το πρωί της Δευτέρας (21/01) την ανεξαρτητοποίηση και αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά όταν «τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

Ο κ. Αμυράς ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και «όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κίνηση που είχε προαναγγελθεί μετά τη διαφωνία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά ανοίγει σοβαρό πλήγμα στο Ποτάμι, καθώς διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, μετά την αποχώρησή του αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του Ποταμιού είναι οι εξής τέσσερις: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Από στη στιγμή που η Κ.Ο. του Ποταμιού δεν υφίσταται, όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θεωρούνται ανεξάρτητοι.

Ο Αμυράς είχε προαναγγείλλει την αποχώρησή του

Σε ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook το περασμένο Σάββατο (19/01) ο Γρηγόρης Ψαριανός, την οποία υπέγραφε και ο Γιώργος Αμυράς, προεξοφλούσαν τη διάλυση του κόμματος, ενώ παράλληλα εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην «προοδευτική» Συριζοσυμμαχία περίεργων και ετερόκλητων τύπων.

Τόσο ο κ. Ψαριανός, όσο και ο κ. Αμυράς είχαν στείλει σαφές μήνυμα πως διατηρούν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους και του επαναπροσδιορισμού της σχέση τους με το Ποτάμι, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Κάτι που σήμερα, Δευτέρα, έκανε πράξη ο Γιώργος Αμυράς.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι δύο βουλευτές έχουν δώσει χρονικό περιθώριο στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να τους ορίσει το στρατηγικό σχέδιο του κόμματος για τις εκλογές, αλλιώς είχαν δηλώσει πως θα αποχωρήσουν.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι δύο βουλευτές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία, με τον Αμυρά να επιδιώκει μία θέση στο ψηφοδέλτιο για το Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλη Αποστολάκη, από πότε τα «βατράχια» υπογράφουν κουρελόχαρτα;

Συλλαλητήριο Μακεδονία: Ο Τσίπρας είδε μόνο Χρυσαυγίτες στη συγκέντρωση

Σχετικές ειδήσεις