ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό διάλυση το Ποτάμι: Ψαριανός και Αμυράς προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους

Υπό διάλυση το Ποτάμι: Ψαριανός και Αμυράς προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους
EUROKINISSI

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έχει «ανάψει» η Συμφωνία των Πρεσπών, με τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Αμυρά, να προαναγγέλλουν την έξοδό τους από το Ποτάμι, κάτι που σημαίνει πως το κόμμα βρίσκονται υπό διάλυση.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Γρηγόρης Ψαριανός, την οποία υπογράφουν και οι δύο βουλευτές του Ποταμιού, προεξοφλούν τη διάλυση του κόμματος, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην «προοδευτική» Συριζοσυμμαχία περίεργων και ετερόκλητων τύπων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Οι δύο βουλευτές στέλνουν σαφές μήνυμα πως διατηρούν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους και του επαναπροσδιορισμού της σχέση τους με το Ποτάμι, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Δείτε την ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού:

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αμυράς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το Ποτάμι και σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το θέμα

Εάν τελικά οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς αποχωρήσουν, αυτό σημαίνει ότι το Ποτάμι μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται εν όψει εκλογών.

Μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από τον Σταύρο Θεοδωράκη, αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του Ποταμιού είναι οι εξής πέντε: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς.

Οι συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι δύο βουλευτές έχουν δώσει χρονικό περιθώριο στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να τους ορίσει το στρατηγικό σχέδιο του κόμματος για τις εκλογές, αλλιώς έχουν δηλώσει πως θα αποχωρήσουν.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι δύο βουλευτές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία, με τον Αμυρά να επιδιώκει μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο και τον Ψαριανό στην ελληνική Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Αδίστακτο το χτύπημα της μοίρας για τους γονείς του παιδιού στο πηγάδι - Έχασαν και το αδελφάκι του

Ασύλληπτη τραγωδία: Πήγαν να «κλέψουν» βενζίνη και κάηκαν ζωντανοί - Τουλάχιστον 66 νεκροί (Vids)

Μεσολόγγι – Πτώση αεροσκάφους: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος (Pics)

Σχετικές ειδήσεις