ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι συζητήσεις Τσίπρα - Θεοχαρόπουλου και το «ευτυχώς γλιτώσαμε» από το ΚΙΝ.ΑΛ

Οι συζητήσεις Τσίπρα - Θεοχαρόπουλου και το «ευτυχώς γλιτώσαμε» από το ΚΙΝ.ΑΛ

Την ίδια ώρα που το Ποτάμι προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του, καθώς μετά την ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών του δεν αποτελεί πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, στο ΚΙΝ.ΑΛ αλλά και στους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς της Κεντροαριστεράς που διεμβολίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί «αναβρασμός».

Η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και τα όσα ανέφερε ο ίδιος μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά δημιουργούν ένα... εκρηκτικό σκηνικό.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, που θα υποστηρίξει όπως κι ο ίδιος ανέφερε την κυβέρνηση στο εθνικό ζήτημα, αυξάνει πλέον τις θετικές ψήφους που αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή.

Έτσι στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας, φαίνεται να είναι εκτός απροόπτου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς. ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Κώστας Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Το κλίμα στη βουλή είναι από τα χειρότερα που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Οι συσχετισμοί των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθημερινά αλλάζουν, με τους βουλευτές να αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα.

Η Φώφη Γεννηματά, πλέον περνάει στην αντεπίθεση και αναμένεται να αναδείξει ότι όσοι ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά στη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αισθάνονται όπως κι οι ίδιοι λένε ανακουφισμένοι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. «Ευτυχώς που γλιτώσαμε», έλεγαν οι περισσότεροι βουλευτές του ΚΙΝ. ΑΛ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του κόμματος.

Την ίδια ώρα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποφεύγει να κλείσει τη φημολογία περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρκείται μόνο να λέει ότι στα μέσα του Φεβρουαρίου θα πάρει πρωτοβουλίες ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για να συνευρεθούν μαζί όλες οι δυνάμεις της προόδου και της ανανέωσης από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μάλιστα δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να απαντήσει θετικά στον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο λέγεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Διαβάστε επίσης:

Η μάχη των Πρεσπών στη Βουλή: Όλοι εναντίον όλων και… όποιος σωθεί

Συμφωνία Πρεσπών: Συσκέψεις στη ΝΔ για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβένησης

Σχετικές ειδήσεις