ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Πρεσπών: Συσκέψεις στη ΝΔ για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβένησης

Συμφωνία Πρεσπών: Συσκέψεις στη ΝΔ για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβένησης

Να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που της δίνει ο κανονισμός της Βουλής εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών. Ετσι στα πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβένησης.

Τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης, τις τελευταίες ώρες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Ακόμα δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση, ωστόσο εάν η Νέα Δημοκρατία θέλει να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας έχει περιθώριο έως αύριο το πρωί. Κι αυτό γιατί η πρόταση θα πρέπει να κατατεθεί πριν να ξεκινήσει στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση επί της Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα παγώσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας και θα ξεκινήσει εντός 48 ωρών τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία.

Οι αριθμοί αλλά και τα δεδομένα, όμως είναι εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές που θα κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ετσι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία προχωρήσει στην κατάθεση της πρότασης μομφής, θα καταφέρει να κερδίσει ένα χρονικό διάστημα τριών ημερών, στο οποίο θα προσπαθήσει να αναδείξει τα αρνητικά της Συμφωνίας, αλλά και να φανεί ποιοι είναι οι πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις τελευταίες ώρες εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η οριστική απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο Κυριάκος Μητσότάκης θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που συγκαλεί η Διοικούσα Επιτροπή της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τοποθετηθεί και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης: Η μάχη των Πρεσπών στη Βουλή: Όλοι εναντίον όλων και… όποιος σωθεί

Σχετικές ειδήσεις