ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Καμίνη για το θέμα των καταθέσεων στην Ελβετία

Παρέμβαση Καμίνη για το θέμα των καταθέσεων στην Ελβετία

«Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Όταν η χώρα δοκιμάζεται και κάποιος βγάζει μεγάλες ποσότητες χρημάτων στο εξωτερικό, προκειμένου να περισώσει έτσι τον εαυτό του, ο πολίτης δικαιούται να το γνωρίζει», τόνισε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια απόλυτη διαφάνεια. Γιατί ο πολιτικός δεν αρκεί να είναι τίμιος. Θα πρέπει να φαίνεται και τίμιος και ακριβώς να είναι διαφανής απέναντι στους πολίτες οι οποίοι τον αναδεικνύουν. Αν υπάρχουν περιπτώσεις που μεγάλα κεφάλαια έχουν φύγει από τη χώρα και έχουν πάει στην Ελβετία και αφορά αυτό πολιτικούς νομίζω πως είναι κάτι που ο πολίτης δικαιούται να το γνωρίζει. Όχι για να τον στείλει στο δικαστήριο. Δεν είναι αυτό. Αλλά για να γνωρίζει ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος παίρνει τις αποφάσεις για τους πολίτες και με ποια ηθικοπολιτικά κριτήρια», σημείωσε ο κος Καμίνης.

Κληθείς να απαντήσει αν αυτό ισχύει και για εκείνους που νομίμως έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, απήντησε ξεκάθαρα:

«Δε σας μιλάω για το παράνομο. Αυτό ούτε που το συζητώ. Σας μιλώ για το νόμιμο. Το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικοπολιτικά σωστό. Αυτό το ξέρουμε. Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Όταν η χώρα δοκιμάζεται και κάποιος βγάζει μεγάλες ποσότητες χρημάτων στο εξωτερικό, προκειμένου να περισώσει έτσι τον εαυτό του, ο πολίτης δικαιούται να το γνωρίζει. Δεν είναι για να το στείλουμε στην φυλακή. Δικαιούται να το γνωρίζει προκειμένου να κρίνει την πολιτική στάση του συγκεκριμένου προσώπου. Μιλάμε για πρόσωπα τα οποία αναδεικνύει ο λαός με την ψήφο του ή τους έχει εμπιστευθεί κάποιο δημόσιο λειτούργημα».