ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Πολάκη: Γιατί διώξαμε τον Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Βόμβα» Πολάκη: Γιατί διώξαμε τον Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δύο περίπου χρόνια μετά την παύση του καθηγητή Χειρουργικής Αθανάσιου Γιαννόπουλου από την προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αποκάλυψε το λόγο της αποπομπής του.

Ο κ. Γιαννόπουλος παύθηκε από τα καθήκοντά του πριν λήξει η θητεία του, τον Απρίλιο του 2016, εν μέσω του πολυσυζητημένου διαγωνισμού για τις προλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και τη φερόμενη παρέμβαση Πολάκη στις λίστες κατάταξης των συμμετεχόντων. Ο κ. Γιαννόπουλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ωστόσο το υπουργείο Υγείας επέμεινε στην αποπομπή του τονίζοντας ότι είναι «αδιαπραγμάτευτος στόχος η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση ενός πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ», χωρίς όμως περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο Παύλος Πολάκης αποκάλυψε σήμερα (21/03/2018) κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, το λόγο αποπομπής του κ. Γιαννόπουλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για μια «διαχρονική συμμορία που δρούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ», υποστήριξε ότι «το 2004 άρχισαν οι πρώτες μεγάλες κομπίνες με τις βιοτρομοκρατίες», «έγιναν αρπαχτές» με αποτέλεσμα την κακουργηματική δίωξη του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου. Τον κ. Παπαδημητρίου «τον διώξαμε» τόνισε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Γιαννόπουλος «αρνιόταν να τον διώξει, γι’ αυτό διώξαμε και αυτόν».

Σχετικές ειδήσεις