ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Νένα Βενετσάνου στο Μέγαρο

Η Νένα Βενετσάνου στο Μέγαρο
Στην Αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής "Δημήτρης Μητρόπουλος", στις 20.30 της 12 ης Απριλίου ...

Στην Αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής "Δημήτρης Μητρόπουλος", στις 20.30 της 12 ης Απριλίου η Νένα Βενετσάνου θα ερμηνεύσει τραγούδια για τις «1000 + 1 πόλεις», «κι άλλες τόσες» πόλεις της ιστορίας, της διασποράς, της φαντασίας που δίνουν αφορμές για να χαιρόμαστε το παρόν και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

Η ανήσυχη δημιουργός και πρέσβειρα του ελληνικού τραγουδιού σε ολόκληρο τον κόσμο, στήνει στη σκηνή του Μεγάρου το δικό της «μουσικοποιητικό τοπίο για να υμνήσει την Πόλη (ιδέα που γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα), τον Πολίτη, τον Πολιτισμό», όπως η ίδια σημειώνει και να συμπληρώσει ότι η παράσταση είναι ολότελα ενταγμένη στην Ελληνική μουσική : «την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους σ’ έναν κόσμο συγκρούσεων, μέσα από τον ομόηχο Λόγο».

Συνθέσεις των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη πάνω σε στίχους των σπουδαίων ποιητών Γκάτσου, Αναγνωστάκη κ.ά. καθώς και προσωπικές της, σε ποίηση Καβάφη, Κομνηνού κ.ά. (τα οποία γράφτηκαν κι εκδόθηκαν σε δίσκους, στη διάρκεια της δεκαετίας 1993-2003), θα αποδώσει με το χαρακτηριστικό της τρόπο η ερμηνεύτρια, την οποία θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Mάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα-φλογέρα), Σταύρος Αγιαννιώτης (κλασσική κιθάρα), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Χάρης Μέρμηγκας (κοντραμπάσσο) Και Σόλης Μπαρκής (κρουστά).