ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά η 7η Μπιενάλε των φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας

Ξεκινά η 7η Μπιενάλε των φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας

Εκατό φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας συμμετέχουν με έργα τους στην 7η Μπιενάλε των Φοιτητών, που οργανώνει η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η καθιερωμένη απονομή των βραβείων για τα διακριθέντα έργα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, ενώ η έκθεση της Μπιενάλε θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 6 έως τις 15 Ιουνίου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Πάνος Χαραλάμπους και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των Σχολών και των διοργανωτών.

Η Μπιενάλε ξεκίνησε το 1997 ως ετήσιος διαγωνισμός με τη συμμετοχή φοιτητών από την ΑΣΚΤ και το 2000 θεσμοθετήθηκε ως Μπιενάλε των φοιτητών όλων των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας.

Το 2005 η έκθεση των έργων «ταξίδεψε» στον Καναδά μετά από πρόσκληση του ελληνικού προξενείου και εντάχθηκε σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις στην πόλη του Τορόντο.

Τα τρία βραβεία και οι τρεις έπαινοι που αποδίδονται επιλέγονται από επιτροπή καθηγητών των τριών Σχολών και των διοργανωτών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Η "Οθόνη της Τουρκίας" στο Μέγαρο Μουσικής