ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Η "Οθόνη της Τουρκίας" στο Μέγαρο Μουσικής

Θεσσαλονίκη: Η "Οθόνη της Τουρκίας" στο Μέγαρο Μουσικής

Η "Οθόνη της Τουρκίας" ανοίγει στη Θεσσαλονίκη, όπου από 26 έως 30 Μαΐου μεταφέρεται το πολιτιστικό πρότζεκτ «Screen Turkey».

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής (κτίριο Μ2) με τη συναυλία της διεθνούς φήμης Τουρκάλας πιανίστριας Καρσού Ντονμέζ, το ρεπερτόριο της οποίας περιλαμβάνει μουσική τζαζ αλλά και κλασική μουσική με έργα των Σοπέν, Μότσαρτ, Μπαχ και Μπετόβεν. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται έκθεση αφισών από τον τουρκικό κινηματογράφο, η οποία εγκαινιάζεται στις 29 Μαΐου στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προβολή της ταινίας "Το όνειρο της πεταλούδας" την ίδια ημέρα στις 20.00 στο Ολύμπιον.

Το «Screen Turkey» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 24-28 Φεβρουαρίου 2014 στο Βερολίνο και στοχεύει στη μεταφορά της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της Τουρκίας σε διάφορες χώρες του κόσμου. Μετά τη Θεσσαλονίκη θα μεταφερθεί στο Παρίσι (Ιούνιος), στη Βιέννη (Ιούλιος), στο Τόκιο (Σεπτέμβριος), στην Νέα Υόρκη (Οκτώβριος), στη Ρώμη (Νοέμβριος) και στις Βρυξέλλες (Δεκέμβριος).

Agelioforos

Διαβάστε επίσης: Οι Anathema live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη