ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Μια ξεχωριστή διαμαρτυρία για τους δημόσιους χώρους

Θεσσαλονίκη: Μια ξεχωριστή διαμαρτυρία για τους δημόσιους χώρους

Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση ηθοποιοί της Θεσσαλονίκης, για το θέμα της κατάληψης των δημόσιων χώρων που καταλαμβάνουν καθημερινά πολίτες, οδηγοί και έμποροι της συμπρωτεύουσας.


Οι πεζοί έχουν συνηθίσει να στερούνται δημόσιους χώρους και αυτό θα διεκδικήσουν με τον δικό τους τρόπο οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «NόVAN theatre group, οι οποίοι θα "παρέμβουν" από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, τις μεσημεριανές ώρες στο κέντρο της πόλης.

Την δράση διοργανώνει η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, με την υποστήριξη της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γρηγόρης Μαυράκης, οι ηθοποιοί θα «στιγματίσουν» τους οδηγούς που δεν σταματάνε στη διάβαση ή δεν παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς, αλλά και όσους κάνουν κατάληψη στα πεζοδρόμια (με εμπορεύματα, τραπεζοκαθίσματα), με τρόπο που δεν θα προκαλέσει ένταση, αλλά γέλιο.

Ο κ. Μαυράκης επισήμανε ότι τον τελευταίο χρόνο οι οδηγοί εμφανίζονται περισσότερο συνειδητοποιημένοι για τα δικαιώματα των πεζών, ωστόσο η κατάσταση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έχει επιδεινωθεί, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης.