ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Habemus Papam” στο Φεστιβάλ των Καννών

“Habemus Papam” στο Φεστιβάλ των Καννών
Με τη νέα ταινία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι συνεχίστηκε σήμερα η Τρίτη μέρα του 64ου Φεστιβάλ των Καννών...

Με τη νέα ταινία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι συνεχίστηκε σήμερα η Τρίτη μέρα του 64ου Φεστιβάλ των Καννών.

Στην ταινία με τίτλο “Habemus Papam” («έχουμε Πάπα»), το Κονκλάβιο εκλέγει το νέο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Λίγο πριν ο νέος πάπας εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου, για τον καθιερωμένο χαιρετισμό του προς τους πιστούς, παθαίνει πανικό.

Ο νέος Πάπας, τρομαγμένος αποσύρεται στο δωμάτιό του. Αργότερα, βγαίνει από το Βατικανό για να συναγελαστεί με τους πιστούς που έχουν κατακλύσει την περιοχή.

«Το τρακ του νέου Πάπα θυμίζει τον πανικό ενός ηθοποιού. Το θέατρο δεν απέχει και πολύ από το Βατικανό» σχολίασε ο Νάνι Μορέτι, νικητής των Κανών το 2003 για την ταινία «Το δωμάτιο του γιου».

Ο σκηνοθέτης ξεκαθάρισε ότι στόχος του δεν ήταν να φτιάξει μια πολιτική ταινία, ούτε να αναφερθεί στα σκάνδαλα που έπληξαν τελευταία το Βατικανό. Με την ταινία του, παρότι δηλώνει ότι δεν πιστεύει στη θρησκεία, θέλησε να δώσει ανθρώπινη διάσταση στο Βατικανό.

Μέσα από την ειρωνική ματιά του Μορέτι, το Βατικανό μοιάζει με θέατρο, οι Καρδινάλιοι, οι υπάλληλοι και οι φρουροί παίζουν ρόλους, εντυπωσιάζοντας τους πιστούς.

Από την ταινία ξεχώρισε η συγκινητική ερμηνεία του Μισέλ Πικολί, που στο ρόλο του νέου Πάπα, χρησιμοποίησε πολύ λιτά εκφραστικά μέσα, συγκρατώντας τα συναισθήματα του ήρωα.

Newscode.gr