ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «δράκος» του Σέιχ Σου στο σανίδι

Ο «δράκος» του Σέιχ Σου στο σανίδι
Μία από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις, που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, η ιστορία του «δράκου»...

Μία από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις, που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, η ιστορία του «δράκου» του Σέιχ Σου αναβιώνει στο θεατρικό σανίδι! Μία από τις πλέον απεχθείς και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, ο άνθρωπος που έκανε τους ανθρώπους στη βόρεια Ελλάδα να κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους από τον φόβο και τις γυναίκες να τρέμουν όταν έβγαιναν στον δρόμο παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ο οποίος θα υποδυθεί τον Αριστείδη Παγκρατίδη.

Ο «δράκος», που στοίχειωσε στις συνειδήσεις όχι μόνο των Θεσσαλονικέων, αλλά και όλων των Ελλήνων για τα φρικιαστικά εγκλήματα που διέπραξε, θα «ζωντανέψει» ξανά, όπως και οι μνήμες της εποχής, μέσα από μια θεατρική παραγωγή που βασίζεται στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου».

Μέσα σε δέκα κεφάλαια ο Κοροβίνης παρουσιάζει την ιστορία όπως καταγράφηκε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, με αναφορές εννέα προσώπων που γνώρισαν τον «δράκο» και τα οποία φωτίζουν τις σκοτεινές ή ακόμη και τις καλές πτυχές της προσωπικότητάς του.

Πριν από σαράντα τρία χρόνια, στο Σέιχ Σου, στο μέρος που συνδέθηκε με το όνομά του, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, που κατηγορήθηκε ως «δράκος», στάθηκε απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα. Είχαν περάσει εννέα χρόνια από τη διάπραξη των φοβερών εγκλημάτων που είχαν σπείρει τον τρόμο στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, και δύο χρόνια από την καταδίκη του τετράκις σε θάνατο από το Πενταμελές Εφετείο της συμπρωτεύουσας.

Διαβάστε περισσότερα στο gossip-tv.gr