ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Απελπισμένος» Νίκος Μουτσινάς!

Ο «Απελπισμένος» Νίκος Μουτσινάς!
Τη στιγμή που οι «Αγανακτισμένοι» δίνουν καθημερινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο...

Της Κλέλιας Γιαρίμογλου

Τη στιγμή που οι «Αγανακτισμένοι» δίνουν καθημερινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, μία ομάδα «Απελπισμένων» κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο στο θέατρο «Αθηνά».

Ένας από αυτούς είναι και ο Νίκος Μουτσινάς, ένας ταλαντούχος ηθοποιός, παρουσιαστής και... «Απελπισμένος»! Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα του έργου που φέρει την υπογραφή του Γ. Βάλαρη, ο πρωταγωνιστής μιλάει στο newsbomb.gr.

«Πρόκειται για ένα πολύ αληθινό έργο. Μέσα από αυτή την μουσική κωμωδία υπάρχουν έντονα τα στοιχεία της καθημερινότητας που ζούμε όλοι μας».

Το κείμενο είναι σπαρταριστό. Σύμφωνα με αυτό εννέα «απελπισμένοι» Νεοέλληνες, αποφασίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους φεύγοντας για την Αμερική. Η μοίρα τους επιφυλάσσει μία έκπληξη. Το αεροπλάνο τους πέφτει σε ένα τροπικό νησί του Ατλαντικού. Εκεί στα βάθη της ζούγκλας, μακριά από τον πολιτισμό, οι ήρωες δοκιμάζονται, λένε τον πόνο τους, κλαίνε, γελάνε, σκέφτονται, αναθεωρούν, μετανιώνουν, αυτοψυχαναλύονται.

Ο Νίκος Μουτσινάς υποδύεται έναν καθηγητή ο οποίος είναι απηυδισμένος από την αγραμματοσύνη των παιδιών του γυμνασίου και τρελαμένος φεύγει για να αλλάξει τη ζωή του. Ωστόσο, η αναπόφευκτη σύγκριση με τους «Αγανακτισμένους» είναι καίρια: «Εγώ πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια. Ούτε απελπισμένοι είμαστε, ούτε αγανακτισμένοι. Είμαστε πέρα από τα όρια! Νιώθουμε σαν να έχουμε δώσει εξετάσεις και να περιμένουμε τα αποτελέσματα», δηλώνει με νόημα και καταλήγει «΄΄Αν μπορούσα θα έφευγα΄΄ λένε όλοι οι άνθρωποι σήμερα. Αυτό στο έργο το κάνουν πράξη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, όχι απαραίτητα λόγω οικονομικής κρίσης. Φεύγουν σε άλλη χώρα. Πρόκειται για ένα πολύ αληθινό έργο. Οι θεατές θα ταυτιστούν με τις ζωές των ρόλων».

Λίγα λόγια για του «Απελπισμένους» θεατές

Το έργο ανεβαίνει από Πέμπτη έως Κυριακή «ευελπιστούμε να αρέσει στον κόσμο και οι παραστάσεις να κρατήσουν όλο το καλοκαίρι» εύχεται κλείνοντας ο Νίκος Μουτσινάς.

Το Σάββατο οι παραστάσεις θα είναι διπλές.

Πέμπτη : 21:30

Παρασκευή : 21:30

Σάββατο : 19:00 (λαϊκή) και 21.30

Κυριακή : 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική Είσοδος : 20 € (Σάββατο βραδινή): 25 €

Φοιτητικό : 18 €

Λαϊκή : 18 €

Θέατρο Αθηνά

Πατησίων & Δεριγνύ, Πλατεία Βικτωρίας