ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σφαγή στη μάχη για την Ένωση Δήμων

Σφαγή στη μάχη για την Ένωση Δήμων

Ανεβαίνουν οι τόνοι και οξύνονται οι αντιπαραθέσεις, όσο πλησιάζουν οι εκλογές για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όπου οι Γιάννης Μπουτάρης και Γιώργος Καμίνης προσπαθούν να παίξουν ρόλο.

Μετά την επίθεση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης μέσω κυριακάτικης εφημερίδας στο "Κίνημα Ανατροπής" και τον επικεφαλής του Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη που δείχνει να έχει κεφάλι στη μάχη των εκλογών, ήταν η σειρά της άλλης πλευράς να απαντήσει μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο.

Πιο συγκεκριμένα η παράταξη που έχουν συγκροτήσει 145 δήμαρχοι από όλη τη χώρα, σημειώνει στην ανακοίνωση της πως πρόσωπα όπως ο Γιάννης Μπουτάρης με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες μέσω της αυτοδιοίκησης.

Υπογραμμίζουν μάλιστα χαρακτηριστικά πως ο "κύριος Μπουτάρης δεν είναι κομματικά αδέσμευτος, όπως ψευδώς ισχυρίζεται", κάνοντας αναφορά στη φράση που του αποδίδεται ότι είναι "πιο ΠΑΣΟΚ από τους ΠΑΣΟΚους".

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται μάλιστα πως οι ίδιοι οι κ. Μπουτάρης, Καμίνης, Ιωακειμίδης, κλπ, "έχουν οι ίδιοι συνδέσει τη δήθεν ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία τους, με το εγχείρημα της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς", κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν καθιστά τις κινήσεις τους ανεξάρτητες από τους κομματικούς συσχετικούς, αφήνοντας υπονοούμενα και για την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω στήριξης της προσπάθειας τους.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και η αποστροφή της δήλωσης, η οποία αναφέρεται στις σχέσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με το Γερμανό απεσταλμένο στη χώρα μας Γιόακιμ Φούχτελ και της στενής σχέσης που συνδέει τους δύο άνδρες, παρά τις δήθεν - όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν - διαφωνίες του Γ.Μπουτάρη κατά καιρούς.

Διαβάστε επίσης

Παγώνει το Μαξίμου το θέμα του εκλογικού νόμου