Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αλέξη, κράτα τη γραβάτα στην ντουλάπα... Θα πέσει δούλεμα!

Αλέξη, κράτα τη γραβάτα στην ντουλάπα... Θα πέσει δούλεμα!

Σε επικοινωνιακά τρικ επιδίδεται η κυβέρνηση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το φιάσκο της διαπραγμάτευσης.

Το άνοιγμα της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Δευτέρας άνοιξε την... όρεξη της κυβέρνησης που επιχείρησε να παρουσιάσει τη χθεσινή συζήτηση ως τεράστια επιτυχία. Προφανώς για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών που φόρτωσε με μέτρα 5,6 δισ. ευρώ.

Όλοι μάλιστα θυμήθηκαν την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα πως θα φορέσει γραβάτα αν κουρευτεί το χρέος.

Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος πήγε πρωί πρωί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο γραβάτες στα χέρια, δώρο για τον πρωθυπουργό.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξηγούσε στους δημοσιογράφους ότι έδωσε στον κ. Τσίπρα τις γραβάτες «για να τις φορέσει στις 24 Μαϊου οπότε θα κλείσει το θέμα της αξιολόγησης».

Μάλιστα ο κ. Καμμένος έλεγε ότι η μία γραβάτα είναι κοραλλί και η άλλη είναι σε μπλε, κόκκινο και άσπρο χρώμα.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ τι θα κάνει τις γραβάτες ο πρωθυπουργός αφού δεν ξέρει να τις δένει, όμως ο Πάνος Καμμένος αστειευόμενος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει να δένει γραβάτα απ' όταν έκανε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό.

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Πρώτον, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι θα φορέσει γραβάτα όταν «ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ» το χρέος. Δεύτερον, στο χθεσινό Eurogroup δεν έγινε ούτε «κούρεμα», ούτε ρύθμιση, ούτε αναδιάρθρωση. Έγινε απλά μία «φιλολογική» κουβέντα και τίποτα περισσότερο. ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, καμία γραπτή εγγύηση από τους δανειστές για το ελληνικό χρέος.

Τα υπόλοιπα που ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση είναι για να καλύψει την ανεπάρκειά της και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για να νέα μέτρα που φόρτωσε τον ελληνικό λαό.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Τσίπρας να κρατήσει στην ντουλάπα του τις γραβάτες γιατί το πιθανότερο είναι να πέσει χοντρό δούλεμα.

Σχετικές ειδήσεις