Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σκάνδαλο: Δεν πάει ο νους σας πόσο στοίχισαν τα λάστιχα της κυβερνητικής λιμουζίνας!

Σκάνδαλο: Δεν πάει ο νους σας πόσο στοίχισαν τα λάστιχα της κυβερνητικής λιμουζίνας!

Ίλιγγο προκαλεί το ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά και τοποθέτηση τεσσάρων ελαστικών για την κυβερνητική λιμουζίνα των 6.000 κ.ε., την ώρα που η χώρα παραμένει σε βαθιά οικονομική ύφεση και οι Έλληνες υποχρεώνονται σε περικοπές βασικών αγαθών προκειμένου να βγάλουν τον μήνα.

Η προμήθεια των ελαστικών για το θηριώδες όχημα, που στο πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έγινε με απευθείας ανάθεση «λόγω έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης που συνίσταται στην αποτροπή ακινητοποίησης του μηχανοκίνητου στόλου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της Υπηρεσίας μας».

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», το κόστος των τεσσάρων ελαστικών ειδικού τύπου με διαστάσεις 245/700/470-116 ανήλθε σε 12.999,96 ευρώ ή διαφορετικά 3.250 ευρώ το κάθε ελαστικό!

Με απευθείας ανάθεση υπογράφηκε και η αμοιβή για την τοποθέτηση των ελαστικών στην κυβερνητική λιμουζίνα, που έφτασε τα 1.998,88 ευρώ!

Επισημαίνεται πως η προηγούμενη αντικατάσταση ελαστικών στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2015 έναντι 984 ευρώ, ενώ είναι πολλών χιλιάδων ευρώ τα χρηματικά εντάλματα τα τελευταία χρόνια για τα service του εν λόγω οχήματος.

Σχετικές ειδήσεις