Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αυστραλία: Εξιχνίαση της δολοφονίας Ελληνοαυστραλού

Αυστραλία: Εξιχνίαση της δολοφονίας Ελληνοαυστραλού

Μετά από δύο δεκαετίες, η αστυνομία της Βικτώριας πλησιάζει στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Εμμανουήλ Σαπουντζάκη.

Ο οδηγός ταξί, δολοφονήθηκε στις 2 Μαρτίου 1993, σε ηλικία 25 ετών. H υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη, χωρίς να προσαχθεί κανείς ύποπτος για τον φόνο, μέχρι που πρόσφατα προέκυψαν κάποια νέα στοιχεία που έριξαν φως στο έγκλημα, το οποίο φαίνεται πως ήταν σχεδιασμένο από κύκλωμα ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος, με τους οποίους σχετιζόταν ο Σαπουντζάκης.

Το πτώμα του οδηγού είχε βρεθεί στο Police Paddocks Reserve, στο Dandenong. Έφερε τραύμα από πυροβολισμό στο πίσω μέρος της κεφαλής, ενώ οι μώλωπες στα χέρια του θεωρήθηκαν ως μία σαφής ένδειξη ότι της δολοφονίας είχε προηγηθεί πάλη. Το εγκαταλελειμένο ταξί του είχε βρεθεί στο Mountain Highway στο Bayswater, με το ντεπόζιτο της βενζίνης άδειο και το ταξίμετρο να τρέχει, έχοντας 'γράψει' 86 δολάρια.

Στην έρευνα που ακολούθησε, η αστυνομία θεώρησε ότι ο άτυχος οδηγός ταξί, πατέρας μίας κόρης, η οποία τότε ήταν δύο ετών, είχε πέσει θύμα ληστείας.

Τώρα, όμως, νέες πληροφορίες εμφανίστηκαν ενώπιον της αστυνομίας, στο πλαίσιο μίας έρευνας για ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Από τις ανακρίσεις των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι ο Εμμανουήλ Σαπουντζάκης, σχετιζόταν με το κύκλωμα. Η ακριβής φύση της σχέσης του -αν ήταν συνεργός τους ή αν τους χρωστούσε χρήματα- δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, αλλά η αστυνομία θεωρεί ότι εκεί βρίσκεται η λύση του μυστηρίου. Ιδιαίτερης σημασίας πληροφορία φαίνεται πως είναι η μαρτυρία για την εμπλοκή στην υπόθεση ενός αυτοκινήτου μάρκας Nissan Skyline, καφέ χρώματος, με τα γράμματα DSD στην πινακίδα.

Η αστυνομία αναζητά επιπλέον στοιχεία για το εν λόγω αυτοκίνητο, καθώς και όποια άλλη σχετική πληροφορία μπορεί να διαθέτει κανείς (το τηλέφωνο των Crime Stoppers είναι το 1800 333 000 και η ιστοσελίδα τους crimestoppersvic.com.au), ενώ η αδελφή του θύματος, Μαρία Σαπουντζάκη, απευθύνει κι αυτή έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει: "Όποιος ξέρει κάτι, υποφέρει πιθανότατα, όπως κι εμείς. Ας μιλήσει και το βάσανό του θα τελειώσει", δήλωσε στην εφημερίδα The Age, τονίζοντας ότι, έστω και μετά από τόσα χρόνια, η οικογένεια του Σαπουντζάκη έχει ανάγκη να βρει απαντήσεις για τα αίτια αυτού του φόνου που στοιχειώνουν την ζωή των συγγενών του οδηγού. "Σε κανέναν δεν αξίζει να βρει τέτοιο θάνατο, να βρεθεί το πτώμα του, όπως το δικό του".

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις