Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος στην Αδελαΐδα

Τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος στην Αδελαΐδα

Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου φέτος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αδελαΐδα, το πρωί της Κυριακής, 3 Απριλίου, στο μνημείο Cross of Sacrifice, στη γωνία των οδών King William Street και Pennington Tce, στο κέντρο της πόλης.

Στην τελετή χοροστάτησε ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, και η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των πεσόντων, πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πολιτών και εκπροσώπων του πολιτικού και θρησκευτικού κόσμου της Πολιτείας.

Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο ομογενής πολιτειακός Θησαυροφύλακας, Τομ Κουτσαντώνης, ο κυβερνήτης της Νότιας Αυστραλίας, κ. Hieu Van Le, η πολιτειακή υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ, Zoe Bettison, ο σκιώδης υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. David Pisoni, ο πρόεδρος της πολιτειακής βουλής, κ. Michael Atkinson, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία, κ. Ανδρέας-Κωνσταντίνος Γούρας, και η σκιώδης υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Jing Shyuan Lee.

Ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, η οποία κατέληξε στο προαύλιο του Adelaide Festival Centre, όπου οι μαθητές των ελληνικών κολλεγίων και των απογευματινών και σαββατιανών σχολείων της Αρχιεπισκοπής, παρουσίασαν τη σχολική τους γιορτή, διανθισμένη με τραγούδια, δημοτικούς χορούς και ποιήματα, για να υμνήσουν τον ηρωισμό των πεσόντων του 1821.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, οι μαθητές, οι γονείς και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση των 15 εκμαγείων του Παρθενώνα, που φιλοξενούνται στους χώρους του Adelaide Festival Theatre για 100 ημέρες.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις