Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μία Κρητικιά-υποψήφια για το Δήμο Moreland της Αυστραλίας

Μία Κρητικιά-υποψήφια για το Δήμο Moreland της Αυστραλίας

Μπορεί το όνομά της να μην σας παραπέμπει στην ελληνική καταγωγή της, αλλά η Alice (Αλίκη) Pryor, που θέτει υποψηφιότητα στο Δήμο Moreland, κατάγεται από την Κρήτη και δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους δημότες της περιοχής.

Η Alice που από το 2004 έως το 2012 θήτευσε στο δημοτικό συμβούλιο Moreland, θεωρεί την ευημερία των κατοίκων της περιοχής και, ιδιαίτερα, αυτών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ως βασική της υποχρέωση. Το απέδειξε, εξάλλου, κατά την οκτάχρονη θητεία της στο Δήμο, δημιουργώντας το Κέντρο Νέων Oxygen, που ήταν το πρώτο κέντρο αυτού του είδους που δημιουργήθηκε στην περιοχή. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του έως σήμερα έχει βοηθήσει πολλούς νέους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Έχοντας πρόσφατα ταξιδέψει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη είδε από πρώτο χέρι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στους κατοίκους της γεγονός που την όπλισε με περισσότερη αποφασιστικότητα όσον αφορά τη στήριξη των μη προνομιούχων κατοίκων του Moreland.

Πιστεύει, επίσης, ότι ο Δήμος χρειάζεται καλύτερες υποδομές, δρόμους, πάρκα και άλλα παρόμοια έργα, ενώ δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί και για τη βελτίωση των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου, όπως το πρόγραμμα σίτισης ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες στο σπίτι (meals on wheels).

H Alice είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, εργάζεται στον υγειονομικό τομέα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή, ζει εκεί και θέτει υποψηφιότητα στο Νοτιοδυτικό Διαμέρισμα (North West Ward) του Δήμου.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις