Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σοκ! Ανακάλυψε πως η ομογενής-μητέρα του Δωροθέα Μπάλα τον εγκατέλειψε στα σκουπίδια

Σοκ! Ανακάλυψε πως η ομογενής-μητέρα του Δωροθέα Μπάλα τον εγκατέλειψε στα σκουπίδια

Η αμερικάνικη εφημερίδα New York Post περιγράφει την συγκλονιστική ιστορία του ελληνικοαμερικανού Μάρκους Ουάλας (Marcus Wallace).

Ηταν 20 ετών όταν είδε για πρώτη φορά το πιστοποιητικό γέννησής του. Σε αυτό υπήρχε το όνομα μιας γυναίκας που ποτέ δεν γνώρισε ως «μητέρα»: Της Δωροθέας Μπάλα (Dorothea Ballas). Ο κ. Ουάλας στράφηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης αναζητώντας ίχνη.

Το εύρημά του ήταν σοκαριστικό. Ενας βιβλιοθηκάριος βρήκε μια εφημερίδα του 1985 που περιέγραφε την ιστορία μιας 21χρονης φοιτήτριας, της Δωροθέας Μπάλα, από το Πανεπιστήμιο Fairleigh Dickinson, στο Τίνεκ της Νέας Ιερσέης.

Η κ. Μπάλα είχε γεννήσει τον γιο της σε ένα δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, έβαλε το νεογέννητο σε μια σακούλα σκουπιδιών, την έκλεισε ερμητικά και την πέταξε σε ένα κάδο πίσω από ένα βενζινάδικο, αφήνοντας το παιδί να πεθάνει από ασφυξία ή από το κρύο, εξιστορεί η Σούζαν Εντελμαν της «New York Post».

«Κατέρρευσα. Πήρα το μετρό και έκλαιγα καθ’ όλη τη διάρκεια από την 42η οδό μέχρι την λεωφόρο Φλάτμπους», ανέφερε στην «Post» ο 31χρονος, πλέον, Αφροαμερικανός κ. Ουάλας, ο οποίος ζει στο Μπρούκλιν.

«Με κατέκλυζαν τα ‘γιατί’. Τι είχα κάνει λάθος; Γιατί ήμουν εγώ αυτός;», πρόσθεσε.

Ο κ. Ουάλας μετά από δύο εξουθενωτικά εγκεφαλικά επεισόδια σε ένα έτος, πάλευε να ανακτήσει την υγεία του και την αυτοεκτίμησή του.

«Η μητέρα μου με πέταξε σε έναν κάδο. Μου πήρε πολύ χρόνο να το συνειδητοποιήσω, αλλά το έχω ξεπεράσει», είπε ο νεαρός άντρας, ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για απαντήσεις.

Tο ταξίδι του κ. Ουάλας τον οδήγησε στον δημοσιογράφο που είχε καταγράψει την εγκατάλειψη και εν τέλει την επιβίωση του νεογνού εκείνο τον καιρό.

Η «Post» κανόνισε τρεις δεκαετίες μετά μία συνάντηση ανάμεσα στον κ. Ουάλας και τους τρεις ανθρώπους που τον είχαν σώσει, στο ίδιο σημείο που τον είχε εγκαταλείψει η ομογενής μητέρα του. Ηταν μια ημέρα του Δεκεμβρίου, εξίσου κρύα, όπως η ημέρα των γενεθλίων του κ. Ουάλας, στις 19 του Ιανουαρίου του 1985.

«Είσαι η ήρωάς μου», είπε ο κ. Ουάλας στον Μάικλ Ράντελμαν, μουσικό από τη Φλόριδα.
Το πρωινό του 1985, ο 25χρονος τότε κ. Ράντελμαν οδηγούσε προς το σπίτι του, όταν σταμάτησε να φουσκώσει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του στο συγκεκριμένο βενζινάδικο.
«Ακουσε κλάματα. Συνέχισα να ακούω το κλάμα. Σήκωσα το καπάκι, αλλά το μόνο που είδα ήταν σκουπίδια», ανέφερε.

Φώναξε έναν υπάλληλο του βενζινάδικου, τον Λο Κούο Ράγια. Συμφώνησαν πως ένα μωρό ήταν μέσα, αλλά δεν μπορούσαν να το δουν. Κάλεσαν την Αστυνομία του Τίνεκ.
Οι αστυνομικοί Φίλιπ Λαβίν και Σεριντάν Ογκντεν κατέφθασαν σύντομα στο σημείο. Ανοιξαν τη σακούλα και βρήκαν ένα γυμνό μωρό χωρίς να έχει γίνει αποκοπή του ομφάλιου λώρου.
Μέσα στη σακούλα υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα στα Ελληνικά. «Σ’ αγαπώ. Δεν θέλω να το κάνω αυτό».

Ο Λαβίν κρατούσε το μωρό σφιχτά στην αγκαλιά του, ενώ ο Ογκντεν οδήγησε για 80 περίπου μίλια με τις σειρήνες αναμμένες μέχρι το νοσοκομείο «Holy Name».
«Φτάσατε πάνω στην ώρα», τους είπαν οι γιατροί.

Συνεχίζοντας την έρευνα, ο κ. Ουάλας ανακάλυψε πως η μητέρα του είχε διωχθεί ποινικά. Η κ. Μπάλα είχε πει στην Αστυνομία πως έκρυψε την εγκυμοσύνη από την οικογένειά της, τους φίλους της και τον πρώην σύντροφό της. Γέννησε μόνη της το μωρό και αποφάσισε να το εγκαταλείψει.

Η κ. Μπάλα είχε δηλώσει ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Γέννησα ένα παιδί. Το έβαλα σε μια σακούλα», είχε πει στο δικαστήριο. Το παιδί βρισκόταν στον κάδο για 90 λεπτά πριν σταθεί τυχερό και εντοπιστεί.

Οι γονείς της κ. Μπάλα ήθελαν να κρατήσουν αυτοί το παιδί, αλλά το δικαστήριο αποφάνθηκε πως θα το αναλάβουν οι γονείς του πατέρα, του Αφροαμερικανού Ρούθβεν Πρίτβι. «Δεν θέλω να αποκαλύψω στον γιο μου ότι η μητέρα του τον εγκατέλειψε», είχε πει τότε σε συνέντευξή του ο κ. Πρίτβι.

Η «Post» επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ομογενή μητέρα του κ. Ουάλας, η οποία ωστόσο δεν έδειξε την διάθεση να ξαναβρεί τον γιο της.

Ο κ. Ουάλας ευελπιστεί ακόμα να συναντήσει την μητέρα του. Θέλει να της στείλει ένα μήνυμα: «Σε συγχωρώ!».

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις