Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Oμογενής εστιάτορας της Αστόριας έχει σαρώσει τα βραβεία

Oμογενής εστιάτορας της Αστόριας έχει σαρώσει τα βραβεία

Ο εστιάτορας Μάθιου Κατάκης είναι ένας από τους ελάχιστους εστιάτορες που είχε το προνόμιο να χτυπήσει το «καμπανάκι» της έναρξης των εργασιών του Nasdaq ένεκα της βοήθειας που παρέχει στο φιλανθρωπικό οργανισμό «City Harvest».

Ο κ. Κατάκης ανήκει στη δεύτερη γενιά των ομογενών της Αστόριας και διατηρεί τρία εστιατόρια στην 30ή Λεωφόρο. Πρόκειται για το «Pita Pan», το οποίο άνοιξε το 2003, το «Butcher Bar», το «Slice Astoria» και ετοιμάζεται να ανοίξει άλλα δύο, το «Blend Astoria» και ένα δεύτερο «Butcher Bar» στο Μανχάταν.

Το εστιατόριο «Butcher Bar», το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 37-10 της 30ής Λεωφόρου λειτούργησε ως καταλύτης για τα βραβεία του κ. Κατάκη και του χάρισε τρία «Best of the Boro» βραβεία και συγκεκριμένα: «Best Barbecue Restaurant», «Best BBQ» και «Best Food Vendor».

Ο κ. Κατάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα Ν. Υόρκης» υπογράμμισε ότι τα βραβεία «Best of the Boro» αποτελούν συνέχεια των βραβείων «Mix & Win Recommendation», «Zagat», καθώς επίσης και των δύο βραβείων του Food Network και του επάθλου των πέντε χιλιάδων δολαρίων που κέρδισε στις 16 Οκτωβρίου 2016. Πρόκειται για «Coca – Cola Backyard BBQ Award» και «People’s Choice Award».

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αστόρια με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης και άνοιξα το πρώτο μου εστιατόριο το 2003 το ‘Pita Pan’ και σήμερα έχω άλλα τρία, το ‘Blend Astoria’, το πιτσαρία ‘Slice Astoria’ και το ‘Butcher Bar’, όλα πάνω στην 30ή Λεωφόρο», ανέφερε ο κ. Κατάκης.

«Το Butcher Bar το άνοιξα το 2011 γιατί πίστευα ότι η κατηγορία του ‘smokehouse BBQ’ δεν εκπροσωπούνταν καθώς πρέπει στην Αστόρια και επιδίωκα έναν τρόπο για να αναδείξω την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει το κρέας σε συνδυασμό με λαχανικά» πρόσθεσε ο κ. Κατάκης, ο οποίος ονειρεύεται μια μέρα να αξιωθεί να δημιουργήσει φάρμα με προϊόντα υγιεινής διατροφής.

Αναφερόμενος στην ιδέα, είπε: «Αρχίσαμε το 2010 με τη σκέψη ότι θα ανοίξουμε ένα χασάπικο με βιολογικά προϊόντα. Ανοίξαμε το διπλανό κατάστημα 37-08 το οποίο ήταν περισσότερο χασάπικο. Μια μέρα ήρθε ένας φίλος και μου είπε ότι αυτό μοιάζει περισσότερο με ‘smokehouse’. Εγώ δεν είχα ιδέα, αλλά μου άρεσε η ιδέα και άρχισα να το ερευνώ για να μάθω περισσότερα.

Προσλάβαμε δύο ειδικούς στα καπνισμένα κρέατα και μας πήρε δύο μήνες για να μάθουμε τις συνταγές. Ο πατέρας μου, Μιχάλης Κατάκης, ήταν ο κριτής. Ερχόταν καθημερινά, τα δοκίμαζε και όταν μου είπε ότι έφαγε 24 παϊδάκια αποφασίσαμε να το ανοίξουμε και από την πρώτη μέρα υπήρξαν ουρές» επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι το εστιατόριο άνοιξε για το κοινό την 1η Δεκεμβρίου 2011.

«Η αρχή ήταν δύσκολη, διότι παίρνουμε ολόκληρα ζώα, όλη την αγελάδα, όλο το γουρούνι. Στις αρχές δίναμε δώρο και to-Go. Εχουμε καλό χασάπη τον Γιάννη Στρατηγάκη με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Τα δύο πρώτα χρόνια δεν είχαμε άδεια ποτού και ήταν δύσκολο. Αλλά με την πάροδο του χρόνου τα καταφέραμε και μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι ελάχιστα εστιατόρια κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθούν, να έχουν σταθερή πελατεία και να κερδίσουν τόσα πολλά βραβεία», πρόσθεσε.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια συμμετείχαν στο «Long Island City Flee Market» που διοργανώνεται τη θερινή περίοδο στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς. «Εκεί πάμε μόνο το καλοκαίρι. Πάμε την Παρασκευή το βράδυ με έναν μάγειρα – καπνιστή στήνουμε τις τέντες και την άλλη μέρα ανοίγουμε και υπάρχουν ουρές», τόνισε.

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά του σχέδια, ανέφερε ότι ετοιμάζονται να ανοίξουν το δεύτερο ομώνυμο εστιατόριο στο Νοτιοανατολικό Μανχάταν. Το μυστικό της επιτυχίας τους οφείλεται «στην αγάπη που έχουν για τη δουλειά που κάνουν, στην ποιότητα των κρεάτων – που είναι βιολογικά – και στην άψογη εξυπηρέτηση».

«Είμαστε το μόνο εστιατόριο που δεν έχει κατάψυξη και πάντα λέγω στους πελάτες μου να έρθουν νωρίς για το δείπνο, διότι μπορεί τα καπνιστά είδη να εξαντληθούν και να μην προλάβουν. Ακόμη και να περισσέψει κάποιο φαγητό το στέλνουμε για να καταπολεμήσουμε την πείνα», συμπλήρωσε ο κ. Κατάκης.

Ο κ. Κατάκης δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας, αλλά και εξαιρετικός οικογενειάρχης. Είναι παντρεμένος με την Ολγα Μιχαηλίδη που κατάγεται από την Καβάλα και είναι δασκάλα στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ με την οποία έφεραν στον κόσμο την Ελένη που είναι δύο ετών.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέης

Σχετικές ειδήσεις