Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αποζημίωση ύψους $850.000 σε ομογενή για σεξουαλική παρενόχληση

Αποζημίωση ύψους $850.000 σε ομογενή για σεξουαλική παρενόχληση

Οι Επιτροπές Νομικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Νομοθετικού Σώματος της κομητείας Νάσο των ΗΠΑ, τη Δευτέρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Newsday», ενέκριναν τον διακανονισμό για δύο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο εις βάρος της Αστυνομίας και αποφάσισαν να αποζημιώσουν τις ενάγουσες με το ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε την Seemona Sumasar και την έφηβη κόρη της για την παράνομη σύλληψή τους το 2010 σχετικά με ληστεία που φερόταν να είχε διαπράξει ο φίλος της και η δεύτερη υπόθεση αφορούσε την ομογενή αναπληρώτρια σερίφη της κομητείας Νάσο, Αλίσια Μπουντούρη.

Η απόφαση της Επιτροπής υπήρξε ομόφωνη και τον ερχόμενο μήνα θα τεθεί επί τάπητος στην ολομέλεια του Νομοθετικού Σώματος της κομητείας Νάσο. Ο νομικός σύμβουλος της κομητείας και οι συνήγοροι των εναγουσών αρνήθηκαν να προβούν σε δηλώσεις. Εάν το Νομοθετικό Σώμα επικυρώσει την απόφαση της Επιτροπής η Αλίσια Μπουντούρη θα αποζημιωθεί με το ποσό των $850.000 για τη σεξουαλική παρενόχληση εις βάρους της.

Η κ. Μπουντούρη, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», είναι σύζυγος του ομογενή Μάνη Μπουντούρη και μητέρα δύο παιδιών. Η μήνυση, η οποία είχε κατατεθεί προ δύο ετών στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μπρούκλιν, ασκήθηκε εις βάρος της κομητείας Νάσο, η οποία έχει την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας του Τμήματος του σερίφη, του σερίφη Michael Sposato, του καπετάνιου Lawrence Schnurr, του υπαξιωματικού Lou Cafiero καθώς και του αναπληρωτή σερίφι Dan Sydor.

Ο συνήγορος της ομογενούς Ρικ Οστρόβ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον «Εθνικό Κήρυκα» είχε επισημάνει ότι η πελάτισσά του δεν είναι μόνον θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και δυσμενούς μεταχείρισης και ανταμοιβής λόγω του φύλου της.

Ο κ. Οστρόβ επεσήμανε ότι στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος «για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση, για δυσμενή μεταχείριση και τη μετάθεσή της από το Οικογενειακό Δικαστήριο στο οποίο υπηρετούσε σε άλλα Δικαστικά μέγαρα. Παράλληλα, γίνεται λόγος για παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας της Νέας Υόρκης και τόνισε ότι η ενάγουσα ζητά την εξέταση της αγωγής της σε κανονική δίκη με ενόρκους».

Σχετικές ειδήσεις