ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Θα πληρώσουμε «χρυσάφι» τους σωτήρες της τρόικας

Θα πληρώσουμε «χρυσάφι» τους σωτήρες της τρόικας

Η Δημοκρατία στα... καλύτερά της! Η ελληνική κυβέρνηση περιφέρει μετά «βαΐων και κλάδων» αυτούς που την χρεοκόπησαν και τους φυλάει ως κόρη οφθαλμού!

Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΙΣ ΣΟΥΙΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΤΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Τελικά θα πληρώσουμε ακριβά το «μάρμαρο» για τη φιλοξενία των «σωτήρων» μας. Τα 54 στελέχη της τρόικας που κατέφθασαν στην Αθήνα, όχι μόνο θα μας ελέγξουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων, αλλά θα πληρώσουμε και τον πολυτελή βίο που έχουν συνηθίσει να κάνουν τα golden boys των Βρυξελλών.

Σε μια χώρα που είναι αμφίβολο αν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις για τον επόμενο μήνα, το ελληνικό κράτος διαθέτει 250 αστυνομικούς ανά βάρδια, με τρεις βάρδιες ανά 24ωρο, για να φυλάνε τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Το συγκεκριμένο δίχτυ προστασίας θα αποτελείται από αστυνομικούς της Τροχαίας και της Αντιτρομοκρατικής μέχρι ομάδες της ΕΚΑΜ, ελικόπτερα και συνοδευτικά οχήματα που θα αναλαμβάνουν με διακριτικότητα και χωρίς να γίνονται αντιληπτά να επιτηρούν τις κινήσεις των μελών της τρόικας.

Κεντρικό σημείο των μέτρων είναι το ξενοδοχείο Χίλτον. Εκεί όπου θα υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ άλλα και αστυνομικοί με πολιτικά στους χώρους που θα διαμένουν, που θα φθάνουν ακόμη και σε «αποκλεισμούς» σημείων όπου θα έχουν καταλύσει οι ομάδες εργασίας.

Εκτός από το μισθολογικό κόστος των αστυνομικών που θα απασχοληθούν για τη φύλαξη των τεχνοκρατών, αξίζει να υπολογίσουμε και το κόστος των πολυτελών αυτοκινήτων αυξημένης ασφαλείας που ενοικιάζονται για να μετακινούνται στις συναντήσεις τους.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο η διαμονή των τεχνικών κλιμακίων θα ξεπεράσει τις 27.000 ευρώ την ημέρα, αφού είναι γνωστόν ότι ένα executive δωμάτιο στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας αγγίζει τα 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Αν σε αυτά τα χρήματα προσθέσουμε και δυο γεύματα (πρωί – βράδυ) σε πολυτελή εστιατόρια, τότε για κάθε ένα από τα golden boys, το ποσό θα ξεπερνάει τα 100 ευρώ ανά ημέρα. Μιλάμε δηλαδή ότι θα πρέπει να ξοδεύονται τουλάχιστον 5.400 ευρώ μόνο για να τρώνε οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ESM.

Τα χρήματα για τη διαμονή τους δεν θα τα πληρώσουμε μόνο για τις επόμενες δυο εβδομάδες, αλλά για όσο διάστημα θα πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα και θα μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία προκειμένου να δίνουν νέες εντολές για απάνθρωπες περικοπές και δυσβάστακτους φόρους.

Η «κατακαημένη» Ελλαδίτσα είναι καταδικασμένη όχι μόνο να... δολοφονηθεί, αλλά να πληρώσει και τους δολοφόνους της και να τους περιφέρει μετά βαΐων και κλάδων μέχρι τον επιθανάτιο ρόγχο.

Αυτό το θέατρο του παραλόγου η κυβέρνηση το ονομάζει Δημοκρατία... Αλίμονο.

Σχετικές ειδήσεις