ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«Αργός θάνατος» μετά τα 60, με 3 και 60...

«Αργός θάνατος» μετά τα 60, με 3 και 60...

Μοιράζουν "ψίχουλα"...

Στην αγχόνη του Μνημονίου 3 οι συνταξιούχοι, τη στιγμή που 1.500 δημόσιοι οργανισμοί παρασιτούν σε βάρος του κρατικού κορβανά.

Το λιγότερο θυμηδία προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τους συνταξιούχους στο απόσπασμα, καθιερώνοντας κατώτατη σύνταξη στα 360 ευρώ, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος εθελοτυφλεί, μην κάνοντας το παραμικρό για να βάλει οριστικά «λουκέτο» σε 1.500 άχρηστους οργανισμούς, όπου η αργομισθία πάει σύννεφο και οι προσωποπαγείς θέσεις αποτελούν κανόνα.

Το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών το οποίο παραδίδεται σήμερα, Πέμπτη (15/10/2015) στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, προβλέπει μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης και κυρίως επανυπολογισμό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για τους συνταξιούχους.

Ο στρουθοκαμηλισμός, που επί χρόνια διακατείχε τους κυβερνώντες της ταλαίπωρης «Ψωροκώσταινας», απέναντι σε μια βόμβα όπως το συνταξιοδοτικό, αποδεικνύεται πλέον περίτρανα. Όλοι επί χρόνια γνώριζαν για το επιπλέον έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία. Επομένως δεν αποτελεί κάτι καινοφανές ότι ήταν απλά θέμα χρόνου για τον κρατικό κορβανά να μετρά ήδη 327.000 μη αποδιδόμενες συντάξεις και εφάπαξ.

Με βάση την τακτική της κυβέρνησης, πάλι ο συνταξιούχος θα κληθεί να πληρώσει το μνημονιακό «μάρμαρο».

Κι όλα αυτά τη στιγμή που πρώην υπάλληλος της Βουλής αποκόμισε εφάπαξ 550.000 ευρώ.

Είναι αλήθεια πως τα κρατικά ταμεία έχουν στεγνώσει, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό είναι στο «κόκκινο». Αλλά, τελικά η μοναδική λύση που προτείνουν οι κυβερνώντες στους πολίτες είναι ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά κι ένα ακορντεόν έξω από μια εκκλησία;

Φαίνεται πως η τωρινή κυβέρνηση επιλέγει να ακολουθήσει πιστά το δόγμα των προκατόχων της, δηλαδή «εάν δεν έχεις λεφτά για να φας και να ζήσεις, ψάξε στον σκουπιδοντενεκέ ή αλλιώς πέθανε».

Κι αν δεν φροντίσει να βρει τρόπους, ώστε να διασφαλίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η κοινωνική έκρηξη δεν θα αποτελεί πλέον ενδεχόμενο, αλλά σύντομα θα είναι γεγονός...

Σχετικές ειδήσεις