ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«Κύριε Μητσοτάκη δεν αντέχουμε άλλο εξευτελισμό στην ποιότητα της ζωής μας»

«Κύριε Μητσοτάκη δεν αντέχουμε άλλο εξευτελισμό στην ποιότητα της ζωής μας»

Αν μπορούσε ένας Έλληνας πολίτης να πλησιάσει τον Πρόεδρο της ΝΔ (και εν δυνάμει Πρωθυπουργό) και να τον κοιτάξει ευθεία στα μάτια, είναι βέβαιον ότι θα του έλεγε:«Κύριε Μητσοτάκη πόσο πιο χαμηλά πρέπει να πέσει η αξιοπρέπειά μου για να πληρωθούν οι δανειστές;».

ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Μόνο που αυτήν την ερώτηση δεν την έκανε κανένας δημοσιογράφος στον Πρόεδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ…

Και είναι ίσως η πιο ουσιαστική ερώτηση, που δεν έχει να κάνει μόνο με τους αριθμούς. Έχει να κάνει με τις ψυχές των ανθρώπων…

Ακούγοντας τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι πολλά από τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ για την εξοικονόμηση πόρων κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Υπάρχει όμως ένα λεπτό σημείο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ούτε την πίστωση χρόνου, ούτε την πολυτέλεια να κάνει τα ίδια λάθη με τους προηγούμενους.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Εδώ δεν υπάρχει… ναι μεν, αλλά. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Μια ολόκληρη γενιά χάθηκε, διότι το Διευθυντήριο των Βρυξελλών αποφάσισε ότι για να σωθούν οι τράπεζες και τα ξένα funds πρέπει να «πεθάνουν» και ορισμένοι.

Ακούγεται σκληρό κύριε πρόεδρε της ΝΔ, αλλά και η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Πιο κάτω δεν πάει. Το βαρέλι έχει πιάσει πάτο.

Βγείτε στο δρόμο και ρωτήστε τους ηλικιωμένους, τα γεροντάκια που στήνονται έξω από τα φαρμακεία για να πάρουν βερεσέ τα φάρμακά τους.

Αυτά τα γεροντάκια κύριε πρόεδρε είναι οι γονείς μας, οι μανάδες και οι πατεράδες μας, που κόβουν χρήματα από το φαγητό τους για να πάρουν τα φάρμακα και τις ταινίες για το σάκχαρο… γιατί το κράτος δεν δικαιολογεί τις απαραίτητες ποσότητες.

Στ’ αλήθεια κύριε Μητσοτάκη πιστεύετε ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να στερηθεί τις ταινίες για το σάκχαρο για να πληρώσουμε την τρόικα, επειδή το πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να πάρει τα χρήματα από τα χρέη των σκανδάλων της Siemens, του Τ.Τ. των υποβρυχίων που έγερναν και των μιζών για τα εξοπλιστικά;

Μπείτε σε μια εφημερία σε δημόσιο νοσοκομείο να μιλήσετε με τους χιλιάδες οικογενειάρχες που ξεροσταλιάζουν για να σώσουν τα παιδιά τους, τους συγγενείς τους και στηρίζονται αποκλειστικά στο φιλότιμο των κακοπληρωμένων ή και απλήρωτων γιατρών και νοσηλευτών.

Κύριε Μητσοτάκη καλά κάνετε και εντοπίζετε το ζήτημα του ευρύτερου εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών!

Βλέπετε όμως το δέντρο και χάνετε το δάσος.

Το μέγα πρόβλημα της χώρας είναι ο εξευτελισμός της ποιότητας ζωής του Έλληνα πολίτη.

Η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση που επετεύχθη τα προηγούμενα χρόνια κατ’ εντολή της τρόικας και των μνημονιακών κυβερνήσεων για να μην οδηγηθούμε υποτίθεται σε άτακτη χρεοκοπία.

Με αυτό όμως τελειώσαμε κύριε πρόεδρε της ΝΔ.

Κόψατε συντάξεις, μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, δαπάνες για την Παιδεία, για την Υγεία, αφήσατε νοσοκομεία χωρίς βασικά αναλώσιμα και ιατρικά είδη, μειώσατε το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων, οδηγήσατε έναν λαό σε γενικευμένη κατάθλιψη, καταντήσατε τους συνταξιούχους να μην έχουν χρήματα να αγοράσουν τα βασικά φάρμακα που απαιτούνται για την υγεία τους.

Διαβάζουμε τις δεσμεύσεις σας από την ομιλία στην 81η ΔΕΘ:

«1. 200 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 12%.

2. 400 εκατομμύρια ευρώ, από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης.

3. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.

4. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα Έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, φτάνοντας το κόστος στο ύψος του 2014.

5. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ταμεία.

6. 100 εκατομμύρια ευρώ, από το συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.

7. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.

8. 20 εκατομμύρια ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών.

9. 75 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 300 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, από τη διατήρηση της υπάρχουσας σχέσης προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο.

10. 100 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015 και από τη στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα.
Συνολικά η περιστολή των δαπανών από αυτή τη δεκάδα παρεμβάσεων φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και τα 2 δισ. ευρώ περίπου σε βάθος τετραετίας».

Τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε περιστολή 150 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Στρατηγική για το φάρμακο;

Ότι θα επιβαρύνετε τους φτωχούς πολίτες επειδή το κράτος δεν τολμά να πάρει τα θαλασσοδάνεια που χρωστούν οι επιχειρηματίες και οι εργολάβοι της συμφοράς;

Την ώρα που διάφοροι θαλασσοπνιγμένοι εκδότες χρωστούν για πλάκα πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ και κυκλοφορούν ελεύθεροι εσείς θα τιμωρήσετε πάλι τους μισθωτούς;

Αυτό θέλετε να μας πείτε;

Ότι θα ρίξετε το τελευταίο χώμα πάνω από το τσακισμένα κορμιά των Ελλήνων;

Κύριε Μητσοτάκη έχετε υποχρέωση να ξεκαθαρίσετε στο λαό, κοιτώντας στον στα μάτια…

Με ποια πλευρά είστε;

Με τους αριθμούς ή με τις ψυχές;

Αν θέλετε να είστε Πρωθυπουργός σε μια χώρα που θα εξακολουθήσει να κυλιέται στο βούρκο της φτώχειας με σαρανταπληγιασμένους πολίτες πείτε το ξεκάθαρα.

Άλλως, κάντε το χρέος σας σε ένα λαό που πεινάει και διψάει.

Χωρίς «ναι μεν, αλλά…».

Σχετικές ειδήσεις