ΜΠΑΣΚΕΤ

Εργκίν Αταμάν: «Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο Final 4 - Έχουμε κάνει πρόοδο με σημαντικούς παίκτες»

Εργκίν Αταμάν: «Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο Final 4 - Έχουμε κάνει πρόοδο με σημαντικούς παίκτες»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τους στόχους του Παναθηναϊκού και τόνισε πως θα τα καταφέρει ξεπερνώντας τον Ολυμπιακό, όπως είχε κάνει και με τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς.

Ο Εργκίν Αταμάν σε συνέντευξη που έδωσε στην Fanatik, ξεκαθάρισε πως ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να βρεθεί στο Final Four της Euroleague και να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Αρχικά ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στον σεβασμό που έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι για αυτόν, ανεξαρτήτως ομάδας που υποστηρίζουν. «Όπου πήγαινα τα προηγούμενα χρόνια μου έλεγαν να πάω στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και οι φίλοι του Ολυμπιακού μού έδειχναν σεβασμό. Το μπάσκετ είναι σημαντικό για την κουλτούρα της Ελλάδας. Νιώθω ότι με σέβονται εδώ. Υπάρχει αγάπη και ενθουσιασμός αυτή τη στιγμή και αυτό με ενθουσιάζει κι εμένα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε για τους στόχους του Τριφυλλιού:

«Ο στόχος μας είναι σίγουρα το Final Four. Δεν μπορώ να μειώσω τις απαιτήσεις. Δεν μπορώ να πω ότι ο στόχος μας είναι απλώς να προκριθούμε στα playoffs για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός

Όταν πήγα στην Αναντολού Εφές, είχα βάλει στο στόχαστρό μου την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς. Γιατί; Επειδή η Φενέρ ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Έπαιζε κάθε χρόνο στο Final Four και ήταν πρωταθλήτρια.

Τώρα το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα πάνω στην οποία θα βασίσω τη δική μου, είναι ο Ολυμπιακός. Αν ξεπεράσω τον Ολυμπιακό, θα παίξουμε στο Final Four και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Τέλος, ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε και στο μεταγραφικό κομμάτι: «Δεν έχουμε διαμορφώσει ακόμα το ρόστερ. Αλλά τα ονόματα είναι ξεκάθαρα. Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, με πολύ σημαντικούς παίκτες, που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μας. Αλλά δεν υπάρχουν ακόμα υπογραφές. Ανυπομονούμε για την επόμενη εβδομάδα. Αλλά είναι έτοιμες και οι εναλλακτικές μας. Δεν υπάρχει πανικός. Έχουμε μπάτζετ. Θα το χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Για να καταλήξει σχετικά με τους βοηθούς του: «Ο Τσενκ Γιλντιρίμ θα είναι μαζί μου. Ήθελα και τους Γιακούπ Ονάικοκ και Χακάν Ντεμίρ, αλλά ο ένας ανέλαβε την Νταρουσάφακα και ο άλλος την εθνική Ιράν. Δεν νομίζω ότι θα είναι κάποιος άλλος από την Τουρκία».

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός: Δεύτερη μεταγραφή για τους «πράσινους» - Ανακοινώθηκε για 3 χρόνια ο Μωραΐτης

Ξεκάθαρος ο Αταμάν: Η κουβέντα του Δ. Γιαννακόπουλου που τον έφερε στον Παναθηναϊκό

Αποκαλυπτικός Αταμάν: «Θα πυροδοτήσουμε μεταγραφικές βόμβες – Ο Μπαρτζώκας πρέπει να ανησυχεί»

Παναθηναϊκός: Πρώτη μεταγραφή ο Κώστας Αντετοκούνμπο - Ανακοινώθηκε επίσημα! (vid)