ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τ.Α. 89-77: Διορθώθηκε παντού και έδειξε την ποιότητά του

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τ.Α. 89-77: Διορθώθηκε παντού και έδειξε την ποιότητά του

Με περισσότερη διάθεση, ενέργεια, ευστοχία, ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος της «δεμένης» Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας 89-77 για το τουρνουά της Ρόδου – Κορυφαίος ο Λεσόρ.

Ο Παναθηναϊκός που τα… έσπασε με τη Φενέρμπαχτσε, ήταν κάτι κόντρα στη λογική. Μία μέρα μετά, αποδείχθηκε το γιατί. Οι «πράσινοι» αλλαγμένοι προς το πολύ καλύτερο, αντιμετώπισαν τη «δεμένη» Μακάμπι Τελ Αβίβ. Επικρατώντας ολοκληρωτικά των Ισραηλινών με 89-77. Έχοντας τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς και χωρίς να χάσουν καθόλου το προβάδισμα.

Πιο εύστοχοι, αποφασιστικοί στα ριμπάουντ, καλύτεροι δημιουργικά οι παίκτες του Αταμάν, άφησαν την ποιότητά τους να κάνει τα υπόλοιπα. Παρότι ακόμη βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας και είναι ξεκάθαρο πως χρειάζονται χρόνο.

Κορυφαίος ήταν δίχως άλλο ο Λεσόρ. Ο Γάλλος τα έβαλε με τους αθλητικούς ψηλούς της Μακάμπι και τα πήγε περίφημα, καθώς μόνο με φάουλ μπορούσαν να τον σταματήσουν. Βοηθήθηκε πολύ απ’ την δημιουργία του «τριφυλλιού» που ήταν ανεβασμένη, φτάνοντας τους 22 πόντους.

Σε αντίθεση με το χθεσινό ματς κόντρα στη Φενέρ, ο Παναθηναϊκός άρχισε αποφασιστικά και γεμάτος ενέργεια. Οι «πράσινοι» πήραν γρήγορα διαφορά 10 πόντων (14-4). Η πρώτη περίοδος βρήκε το «τριφύλλι» μπροστά 24-18, έχοντας ευστοχία σε λογικά πλαίσια και μεγαλύτερη συνεισφορά από περισσότερους παίκτες.

Ο Λεσόρ ήταν σταθερά στην επίθεση, Σλούκας, Χουάντσο, Γκριγκόνις έδιναν βοήθειες, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Μήτογλου. Η Μακάμπι μείωσε στον πόντο έχοντας σε καλή μέρα τον Μπόλντγουιν. Αλλά το «τριφύλλι» βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Γάλλο σέντερ και τον Παπαπέτρου να βοηθά σημαντικά. Στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου η διαφορά έφτασε στους 12 (44-32) και τελικά το ημίχρονο έκλεισε 46-36.

Στην ανάπαυλα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Σάνι Μπετσίροβιτς, τίμησαν τον Νίκο Γκάλη δωρίζοντάς του μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών. Ίδιο δώρο έκανε κι ο Κώστας Σλούκας στον Δήμο Ρόδου, που διοργάνωσε το τουρνουά στο κλειστό της Καλλιθέας.

Στην τρίτη περίοδο η Μακάμπι προσπάθησε να «σφίξει» την άμυνά της, παίζοντας πιο δυναμικά. Οι Ισραηλινοί όποτε μείωναν λίγο τη διαφορά, ο Παναθηναϊκός έβρισκε τις λύσεις και διατηρούσε τη διαφορά φτάνοντας με σημαντικά καλάθια του Γκραντ στο 69-59 του 30’.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κρατά σταθερά τον έλεγχο του αγώνα, με τη Μακάμπι να παλεύει να μειώσει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα. Τελευταίο τρίλεπτο οι «πράσινοι» έφτασαν στο +14 (85-71). Τελικά το «τριφύλλι» με τον Παπαπέτρου πολύ καλό στο κλείσιμο του ματς, επικράτησε 89-77.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-18, 46-36, 69-59, 89-77

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 2, Γκάι 8 (1), Μωραΐτης 2, Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 8 (2), Παπαπέτρου 12 (1), Γκραντ 7, Λεσόρ 22, Γκριγκόνις 6(2), Ερνανγκόμεθ 9 (1), Μήτογλου 11 (1).

Μακάμπι: Μπράουν 14 (1), Νίμπο 6, Μπόλντγουιν 9, Σόρκιν 8, Κοέν 3, Κλίβελαντ 4, Ριβέρο 14, Γουέμπ 2, Μέκορ 5 (1), Κόλσον 6 (1), Μπλατ 3 (1), Ντι Μπαρτολομέο 3 (1).