ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Euroleague ανέβαλε το Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Μακάμπι Τελ Αβίβ Euroleague
Twitter / @MaccabitlvBC

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή οδήγησε τη Euroleague στην αναβολή του αγώνα, Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με την Χαμάς, η οποία έχει εξαπολύσει μέχρι στιγμής πάνω από 5.000 ρουκέτες και πυραύλους.

Το μπάσκετ, όπως είναι φυσικό, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, με τις ομάδες να έχουν δώσει άδεια στους ξένους παίκτες να αποχωρήσουν, καθώς η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ζήτησε την αναβολή της του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, για τη 2η αγωνιστική της regular season.

Η Euroleague έκανε δεκτό το αίτημα της «ομάδας του λαού», ενώ παράλληλα αναβλήθηκε κι ο αγώνας της Χάποελ Τελ Αβίβ με τη Γουλβς για το Eurocup, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη (11/10).

Στην ανακοίνωση της η Euroleague, αναφέρει:

«Η Euroleague Basketball παρακολουθεί την κατάσταση και θα αξιολογήσει μαζί με τις ομάδες που επηρεάζονται τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων με βάση τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν όταν είναι διαθέσιμες.

Η Euroleague Basketball επαναλαμβάνει τη σταθερή της δέσμευση ενάντια σε όλες τις πράξεις βίας και υπέρ της ειρήνης και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη φωνή της για να προάγει το σεβασμό, την ένταξη και τη διαφορετικότητα, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του οργανισμού και των ομάδων του.

Η Euroleague Basketball επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους όσους επλήγησαν από τη συνεχιζόμενη τραγωδία»

Σχετικές ειδήσεις