ΜΠΑΣΚΕΤ

Συγκλονιστική μαρτυρία Αμερικανού αθλητή - Πώς διέφυγε στην Αθήνα μετά τους βομβαρδισμούς στο Ισραήλ

Συγκλονιστική μαρτυρία Αμερικανού αθλητή - Πώς διέφυγε στην Αθήνα μετά τους βομβαρδισμούς στο Ισραήλ
Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας, Ντάστι Χάνας (με το Νο2)
Intime

Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας, Ντάστι Χάνας, περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που έζησε κατά την προσπάθειά του να φύγει από το Ισραήλ και να φτάσει στην Ελλάδα.

Για τέταρτο 24ωρο μαίνονται οι συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς, με τη Λωρίδα της Γάζας να έχει μετατραπεί σε «κρανίου τόπο». Οι σειρήνες στην περιοχή, και γενικότερα στο Νότιο Ισραήλ, ηχούν ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και διαρκώς ανατρέπονται τα δεδομένα.

Οι Αμερικανοί πολίτες επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα, ανάμεσά τους και πολλοί μπασκετμπολίστες, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Ένας εξ αυτών και ο Ντάστι Χάνας, πρώην γκαρντ του Αρκάνσας που έπαιξε για λίγο για τους Μέμφις Γκρίζλις του ΝΒΑ και τον Κολοσσό Ρόδου.

Όπως είπε στο SiriusXM ο 30χρονος γκαρντ έφτασε με ασφάλεια στην Αθήνα, στην Ελλάδα, όπου αυτός και οι συμπαίκτες του στην Ironi Ness Ziona περιμένουν να μάθουν πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψουν.

«Είναι αρκετά τρελό, αλλά μπορείς ακόμα να νιώσεις το τίναγμα της έκρηξης στον ουρανό, ειδικά αν η βόμβα πέσει χαμηλά», είπε ο Ντάστι Χάνας, ο οποίος ζούσε στην παράκτια πόλη Bat Yam. «Ένιωθα το δωμάτιό μου να τρέμει, κι έτσι έτρεξα στο καταφύγιο για τις βόμβες, στο πάτωμά μου. Ως παιδί από το Αρκάνσας, όλα ήταν αρκετά ξένα για μένα. Το δωμάτιο έτρεμε και απλά συνεχιζόταν όλη μέρα».

Ο Ντάστι Χάνας έλαβε οδηγίες από τον γενικό διευθυντή της ομάδας να μαζέψει τις βαλίτσες και να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο, για να ανακαλύψει λίγο μετά ότι η Bat Yam είχε χτυπηθεί από πύραυλο μετά την αναχώρησή του.

«Το διαβάζω και λέω "ουάου, μόλις βγήκα εγκαίρως". Καθώς κοιτάζω, όλοι στο αεροδρόμιο πηγαίνουν γρήγορα σε ένα καταφύγιο», συνέχισε ο Χάνας. «Ως Αμερικανός, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι υπάρχει ένοπλος. Σαν να μπήκε κάποιος στο κτίριο ή κάτι τέτοιο και μετά άκουσα γιγάντια μπουμ. Και έριχναν πυραύλους στο αεροδρόμιο ενώ εμείς ήμασταν εκεί προσπαθώντας να φύγουμε».

Ο Χάνας, πρώην γκαρντ στο Αρκάνσας, είπε ότι τελικά κατάφερε να πετάξει μακριά από το Ισραήλ και είναι ασφαλής στην Αθήνα.