ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Αισιόδοξος ο Μπαρτζώκας για τους Ουόκαπ και Ουίλιαμς-Γκος

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Αισιόδοξος ο Μπαρτζώκας για τους Ουόκαπ και Ουίλιαμς-Γκος

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το ντέρμπι και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή των Τόμας Ουόκαπ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή των Τόμας Ουόκαπ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στο αυριανό (14/3, 19:45) ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR, που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της Euroleague.

Μιλώντας σχετικά ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, ωστόσο, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την κατάσταση των δύο παικτών.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως καταλαβαίνουν όλοι, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Είχαμε και έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες που έχουν στόχους. Για να φτάσουμε σε θέση να έχουμε καλές πιθανότητες για τα πλέι οφ κάναμε κατά τη γνώμη μου τρεις μεγάλες νίκες στο Μόνοχο, στη Βαλένθια και στο Κάουνας. Επίσης πήραμε εδώ τη νίκη απέναντι στην Μπολόνια, που είναι πολύ καλή ομάδα, χωρίς τον Ουόκαπ. Τώρα, έχοντας πάλι προβλήματα τραυματισμών, πρέπει να κερδίσουμε άλλη μία ομάδα που είναι από πάνω μας βαθμολογικά. Που είναι πολύ καλή ομάδα, χωρίς αμφιβολία. Το αποδεικνύει η θέση της. Βεβαίως, είναι αυταπόδεικτο ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν κάνει καλή δουλειά. Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, απαιτητικό. Χωρίς να είναι οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας για μας, με τους τραυματίες. Αλλά ελπίζουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε σοβαρές ελπίδες να πάρουμε τη νίκη,» είπε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε:

«Έχουμε πολλά προβλήματα. Ουόκαπ και Ουίλιαμς-Γκος θα προσπαθήσουν να κάνουν μια ομαδική προπόνηση. Χθες δεν έκαναν, έβγαλαν ένα μέρος ατομικό. Θέλω να κάνω μια αναφορά στο γιατρό της ομάδας και τους φυσιοθεραπευτές. Βρίσκονται στο γήπεδο μέχρι τις 22:30-23:00 ακόμα και σε μέρες ρεπό για να κάνουν διπλές και τριπλές θεραπείες στον Ουόκαπ. Το διάστρεμμα δευτέρου βαθμού που έχει υποστεί, απαιτεί τρεις εβδομάδες για να επανέλθεις. Αν ο Τόμας παίξει αύριο, θα παίξει μετά από σχεδόν 10 μέρες, έχοντας κάνει μεγάλη προσπάθεια κι αυτός και οι φυσιοθεραπευτές για να έρθει το πόδι του σε μία νορμάλ κατάσταση. Θέλω, λοιπόν, να κάνω μια αναφορά σε αυτούς, γιατί είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματίες. Το πόδι του είναι ακόμα πρησμένο, έχει αιμάτωμα. Ελπίζουμε να παίξει, επειδή είναι ο Oυόκαπ. Θα κάνει προσπάθεια τώρα στην προπόνηση. Για οποιονδήποτε άλλο θα σας έλεγα ότι δεν θα έπαιζε. Στην ίδια κατάσταση είναι και ο Oυίλιαμς-Γκος. Δεν έχει κάνει ομαδική προπόνηση, θα προσπαθήσει σήμερα και θα δείξει αύριο».

Για το αν αυτός ο αγώνας μπορεί να κρίνει το πλεονέκτημα έδρας, εξήγησε: «Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Εμείς δεν έχουμε βάλει στόχο το πλεονέκτημα έδρας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προκριθεί ακόμα στα πλέι οφ. Στόχος μας είναι, αν είναι δυνατόν, να είμαστε στην εξάδα για να αποφύγουμε τα Play-In. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, να είμαστε στην οκτάδα. Αν μας προκύψει το πλεονέκτημα έδρας θα το κυνηγήσουμε. Νομίζω μόνο η Ρεάλ έχει καταφέρει να προκριθεί μαθηματικά στα πλέι οφ. Είναι πολλά τα παιχνίδια ακόμα. Πολλά; Είναι 6 παιχνίδια και όλα είναι σημαντικά για όλους. Εννοείται ότι είναι πολύ σημαντικό ματς. Αν ο Παναθηναϊκός μας κερδίσει θα φύγει με δύο νίκες διαφορά. Ίσως να το πεις και έτσι (σσ. ότι είναι σημαντικό ματς για το πλεονέκτημα), αλλά ας το πάρουμε πιο απλά. Ας σκεφτούμε λίγο πιο απλοϊκά. Ότι είναι ένα ματς που πρέπει να πάρουμε και βλέπουμε μετά».

Για το αν ισχύει η φράση “ευχάριστος πονοκέφαλος” για τις πολλές επιλογές στους ψηλούς του Ολυμπιακού, είπε: «Και τα δύο ισχύουν. Είναι ζήτημα χημείας της ομάδας και των κραδασμών. Είναι θέμα χαρακτήρα των παικτών, χημείας και να μην δημιουργήσει πρόβλημα. 100% είναι πρόβλημα όταν υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που αξίζει να παίξουν. Έχουμε καλή ομάδα, καλή front line, όμως δεν τους είχαμε ποτέ όλους μαζί. Οπότε και ο πονοκέφαλος αυτός που λέτε είναι ευχάριστος, αλλά δεν μου έχει προκύψει ακόμα, γιατί όταν ήρθε ο Ράιτ, ο Μιλουτίνοβ ήταν έξω. Στη ζωή δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί. Ποτέ δεν σκέφτομαι τι θα γίνει μετά από έναν μήνα που θα γυρίσει ο Νίκολα, δεν ξέρω πόσο διάστημα απομένει. Οπότε ας μείνουμε στο τώρα».

Για το ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού θα “κλείδωνε” στα αποδυτήρια αν είχε την ευκαιρία, απάντησε: «Ξέρετε ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Φαίνεται, επαναλαμβάνω, από την πορεία που είχε μέχρι τώρα. Θα ήταν λάθος. Ποτέ δεν το βλέπω έτσι εγώ. Ο προπονητής (σ.σ. Εργκίν Αταμάν) έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχουν καλούς παίκτες. Κερδίζουν συνολικά μέσα στη χρονιά. Δεν το βλέπω έτσι. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες "κλειδιά" στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Ναν είναι ο πρώτος σκόρερ. Ο Γκριγκόνις κάνει φοβερή χρονιά. Ο Σλούκας έχει πάντα ποιότητα. Ο Λεσόρ κάνει κι αυτός μια καλή χρονιά. Ο Μήτογλου. Δεν μπορώ να σας πω. Είναι πολλοί οι καλοί παίκτες».

Για το αν ο τελικός του Κυπέλλου θα είναι... οδηγός, επισήμανε: «Με την έννοια ότι ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε βασικά στην άμυνα. Επιθετικά δεν είχαμε παίξει καλά εμείς. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί επιθετικά. Έχοντας κάποιες σταθερές στην άμυνα, τα καταφέραμε. Νομίζω ότι παίζει πάντα σημαντικό ρόλο το πώς θα αμυνθείς, το πόσο σκληρός θα είσαι».

Για την επιλογή να τελειώνει τα ματς με Πετρούσεφ και Ράιτ το τελευταίο διάστημα, υπογράμμισε: «Ό,τι έχετε δει κι εσείς. Με αυτή τη σύνθεση στην front line γινόμαστε πιο ευέλικτοι, λίγο πιο ταχείς και επίσης δεν ξέρει κανείς ποιος είναι το "4" και ποιος το "5", γιατί μπορούν και οι δύο να παίξουν και με πρόσωπο και με πλάτη. Και φυσικά έχουμε ταχύτητα στο transition. Δεν το έκανα επίτηδες, ο Πετρούσεφ τελείωσε το ματς (με τη Βίρτους) παίρνοντας 4-5 αμυντικά ριμπάουντ και ένα επιθετικό, το οποίο για μένα ήταν πολύ κομβικό στο παιχνίδι. Δεν παίρνω απόφαση από πριν για το πώς θα τελειώσω το ματς. Είναι και λίγο το ένστικτο και το πώς πάνε τα πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά φυσικά και το πώς παίζει ο αντίπαλος».