ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Τι λέει η διοργανώτρια αρχή για τη διαιτησία στα ματς Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού

Euroleague: Τι λέει η διοργανώτρια αρχή για τη διαιτησία στα ματς Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Intime

Euroleague: Θέση για τις κρίσιμες φάσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα των Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό AKTOR και του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα πήρε η διοργανώτρια αρχή.

Αρχικά, η Euroleague στην επίσημη τοποθέτησή της το απόγευμα της Τετάρτης (01/05) υποστήριξε πως δεν υπάρχουν λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα των «πράσινων» στο Βελιγράδι. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για το αν πάτησε γραμμή ο Τζος Νίμπο της Μακάμπι στα 57’’ πριν το τέλος.

Παράλληλα, για τη φάση που ο Παναθηναϊκός AKTOR κατέθεσε ένσταση, η διοργανώτρια αρχή έκρινε σωστή την απόφαση για τζάμπολ στα 14,9’’ έπειτα από το μπάσιμο του Μπράουν μπροστά στον Λεσόρ.

Όσον αφορά στον αγώνα του Ολυμπιακού, η Euroleague χαρακτηρίζει ως διαιτητικό λάθος το γεγονός πως δεν καταλογίστηκε παράβαση 5 δευτερολέπτων στην επαναφορά του Σατοράνσκι 16,3’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Τέλος, για τη φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων», η διοργανώτρια αρχή υποστήριξε πως ήταν σωστή η απόφαση των διαιτητών, μια και υπάρχει φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ, ενώ έγινε εντός χρόνου.

Σχετικές ειδήσεις